Cercul de Donatori Buzău

Împreună transformăm proiecte în realitate

Ce este Cercul de Donatori?

Cercul de Donatori Buzău este un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc proiecte cu impact social în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte.

Acest mecanism de strângere de fonduri face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network, pus la cale în Buzău de Fundația Comunitară Buzău și localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Înscrie-ți proiectul în Cercul de Donatori Buzău și obține finanțare din comunitatea ta!

Ai o idee care ar putea schimba comunitatea buzoiană în mai bine? Înscrie-te la Cercul de Donatori Buzău și poți avea ocazia să îți prezinți proiectul în fața buzoienilor interesați să investească în ideea ta și să obții finanțare.

Crowdfunding pentru comunitate

Cercul de Donatori Buzău aduce la un loc 2 componente.

● Proiecte ce-și propun să producă o schimbare cu impact în societate.
● Oameni care susțin financiar proiectele în care cred.

COMUNITATE

Dezvoltarea comunității buzoiene este principalul scop al acestui eveniment de crowdfunding în Buzău. Participând, ai ocazia ca, împreună cu oameni cheie din comunitate, să creezi un impact pozitiv în județul Buzău și să generezi schimbarea în bine pe care ne-o dorim cu toții.

RESURSE

Donațiile puse pe masă la Cercul de Donatori Buzău nu reprezintă doar bani. Vei avea ocazia să cunoști oameni din comunitatea buzoiană care îți pot sprijini proiectul oferindu-ți expertiza lor, recomandări de specialiști ori produse și servicii care ți-ar fi de folos, spațiu de desfășurare pentru activitatea ta, produse, ore de voluntariat etc.

NETWORKING

La Cercul de Donatori ai ocazia să intri în contact și să creezi relații cu oameni din alte organizații, din companii implicate, donatori, echipa de organizare a Cercului de Donatori și echipa Fundației Comunitare Buzău.

ÎNVĂȚARE

Fie că proiectul tău este selectat ori ba să participe efectiv la Cercul de Donatori Buzău, aceasta este o ocazie importantă de învățare în ceea ce privește completarea unei candidaturi, pregătirea unei prezentări, promovarea proiectului, construirea de relații noi.

FINANȚARE

Cercul de Donatori Buzău este o ocazie importantă pentru proiectele participante de a obține finanțare de la cei mai potriviți donatori din comunitate.

PROMOVARE

Atât înainte, în timpul dar și după Cercul de Donatori Buzău, proiectele participante vor fi promovate prin website online, comunicate de presă, rețele de socializare.

Calendar Cercul de Donatori Buzău

Vrei să te implici?

Vă rugăm să trimiteți pe email contact@fcbz.ro dacă:

  • ai o idee de proiect pe care vrei să-l transformi în realitate și ai nevoie de finanțare, expertiză, voluntari
  • vrei să te implici în organizarea evenimentului Cercul de Donatori Buzău care are loc în fiecare an, în luna decembrie.
  • vrei să sponsorizezi proiectele participante la Cercul de Donatori Buzău

Cum funcționează Cercul de Donatori?

În cadrul evenimentului, fiecare candidat își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sală, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține.

De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face online înainte de eveniment, pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono etc.

Eligibilitatea proiectului tău

● Aplicantul se încadrează într-una din categoriile următoare: grup de inițiativă sau ONG.

● Activitățile propuse se încadrează în perioada de 6 luni de la data primirii finanțării.

● Există o nevoie reală în comunitate, iar proiectul înscris produce impact real în comunitate.

● După realizarea activităților, se poate face dovada rezultatelor.

● Este sau poate deveni un proiect pe termen lung.

● Aplicantul poate atrage în cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău donațiile ce însumează finanțarea solicitată.

Edițiile Cercul de Donatori Buzău

Până acum am desfășurat cu succes patru ediții ale Cercului de Donatori Buzău, lăsând în urmă de fiecare dată un Buzău mai bun, de care să fim mândri.

Proiecte finanțate

Caravana de debate

Proiectul oferă instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău. Conform filosofiei ARDOR: dezbaterile sunt un instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public, iar tinerii implicați au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor, studiază la ce cele mai importante universități internaționale și sunt angajați în companii de top din România și străinătate.

Filipteka

un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul,  pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență avand ca scop cresterea nivelului empatie pentru persoanele vulnerabile  care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor, viitorilor adulți de mâine.

Radio-rețeaua de urgență

un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul,  pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență avand ca scop cresterea nivelului empatie pentru persoanele vulnerabile  care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor, viitorilor adulți de mâine.

Mai curat, Râmnicu Sărat!

Am implementat unui plan integrat de mediu, care să conducă la generarea unei strategii de mediu și a unui plan de măsuri de mediu pentru Râmnicu Sărat.

Împreună pentru viitor

Am transformat o zonă din curtea Școlii Gimnaziale „G.E. Palade” Buzău într-un spațiu verde dedicat șahului. Proiectul vine în întâmpinarea elevilor practicanți.

Școala de olărit de la Colți

Am înființat un atelier de olărit în Colți, deschis ca spațiu de lucru artiștilor în regim de rezidență și școală, unde vor avea loc cursuri, workshop-uri și ateliere.

Trei virgulă paișpe

Un proiect al Clubului 3,14 de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” ce presupune dotarea tehnică a unei săli destinate teatrului, filmului și activităților de public speaking.

Salvați Bâsca Mare!

Proiectul și-a propus să stopeze proiectul de aducțiune inițiat de Hidroelectrica SA, proiect care duce un impact negativ asupra zonei prin distrugerea râului Bâsca Mare.

Caravana cu moașe

Proiectul vizează siguranța vieții intrauterine și un start fizic și psihic mai sănătos în viața copiilor buzoieni, printr-o instruire, informare, educație adecvată a părinților lor.

Tandemo

Generarea unui instrument care să contribuie, alături de aplicația de feedback Teleskop, la un proces consistent și accesibil pentru profesori, ce măsoară transformările din școli în mod obiectiv.

Atelierul de film DocRoads

DocRoads este un workshop de proiecte de documentare creative și o inițiativă de training destinată tinerilor europeni interesați de domeniul audio-vizual, organizat sub forma unui eveniment conex.

Universal Language

Creșterea și instruirea câinilor utilitari de căutare și salvare în situații de urgență precum și câini de companie și de însoțire pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități alături de echipa Kara Dog.