Susține proiectele cu impact în județul Buzău!

Invităm buzoienii joi seară pe 8 decembrie 2022 la ora 18:00 la a patra ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2022. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze pentru aceste trei proiecte tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Împreună le ajutăm să devină realitate. 

În competiția online s-au înscris 7 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care să participe la Cercul de Donatori Buzău. Acestea sunt:

???????? ?? ?????? – Grupul de inițiativă Debate CNME

Acest proiect oferă instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău. Conform filosofiei ARDOR: dezbaterile sunt un instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public, iar tinerii implicați au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor, studiază la ce cele mai importante universități internaționale și sunt angajați în companii de top din România și străinătate.

??? ?????:

?Ateliere de training elevi

? Ateliere de training profesori

? 4 caravane de debate in judetul Buzau

? 1 competitie judeteana de debate

Află mai multe despre proiect


????????? – Asociația de părinți și elevi a Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, Buzău

Proiectul se adresează copiilor, adolescenților, părinților și bunicilor care locuiesc în Cartierul Poștă și Mihai Viteazu, așezări vechi ale orașului Buzau. El urrmărește crearea unei comunități active și implicate în jurul școlii. Filipteka este acel spațiu nonformal din curtea școlii în care fiecare membru al comunității se va regăsi. Fie că este vorba despre parcul dendrologic, labirintul culorilor si formelor pentru ciclul prescolar si primar, zona de parc al emotiilor sau biblioteca vie, toate au scopul de a uni comunitatea prin activitati comune de invățare, experimentare și motivare.

??? ?????:

? „Labirintul culorilor și formelor” – unspatiu amenajat pentru copiii din ciclul prescolar si primar

? O zona din parc amenajata nonformal atat pentru activitati de tipul “Scoala din parc” cat si pentru activitati dedicate comunitatii

? Crearea unui parc dendrologic

? Crearea unui parc al emotiilor, ce includ povesti ale adultilor si copiilor din comunitate

? 5 activități în acest spațiu tip creație literară de gestionare a emoțiilor sustinute de specialisti. Dedicate copiilor impreuna cu parintii lor

? 5 ateliere tip Job Shadow cu comunitatea Filipescu

Află mai multe despre proiect


?????-??????? ?? ??????? – Grupul de inițiativă RadioȘtiința

Acesta este un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul, pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență. De asemenea, proiectul îsi propune și să crească nivelul de empatie pentru persoanele vulnerabile care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor.

??? ?????:

? o serie de de ateliere practice, teoretice și tehnice desfasurate in 6 scoli din judetul Buzau

? 500 de copii beneficiari ai atelierelor

? 5 voluntari specialisti

? Crearea a 6 retele radio functionale

Află mai multe despre proiect


Despre eveniment

În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău ediția a patra, din 8 decembrie 2022, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața donatorilor prezenți, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face înainte de eveniment (folosind butoanele DONEAZĂ de mai sus), pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului dar și după eveniment, până pe 31 decembrie 2022. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Donațiile se pot face și prin transfer bancar:

Fundatia Comunitara Buzau

CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR

Detalii plata: nume-proiect

Scrie-ne pe contact@fcbz.ro pentru contract de sponsorizare.


Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie aici.

Date de contact pentru informații despre Cercul de Donatori Buzău:

  • 0766307241 – Aura Cășaru
  • 0757828327 – Anca Nicolescu
  • Email: contact@fcbz.ro

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.