Participă pe 8 decembrie 2022 la ora 18:00 la Cercul de Donatori Buzău, ediția a patra!

Proiectul Filipteka se adresează copiilor, adolescenților, părinților și bunicilor care locuiesc în Cartierul Poștă și Mihai Viteazu, așezări vechi ale orașului. El urrmărește crearea unei comunități active și implicate în jurul școlii. Filipteka este acel spațiu nonformal din curtea școlii în care fiecare membru al comunității se va regăsi. Fie că este vorba despre parcul dendrologic, labirintul culorilor si formelor pentru ciclul prescolar si primar, zona de parc al emotiilor sau biblioteca vie, toate au scopul de a uni comunitatea prin activitati comune de invățare, experimentare și movare.

Despre Filipteka

Cine: Asociația de părinți și elevi a Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, Buzău

Când și unde: Februarie – iunie 2023, in  Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, Buzău

Scop:

Crearea unei culturi a cartierelor Poștă și Mihai Viteazu, având drept pilon școala, promovând valorile existente și dezvoltând conștiința apartenenței la spațiul geografic și cultural în care trăiesc.

Mai exact

„Labirintul culorilor și formelor” –  spatiu amenajat pentru copiii din ciclul prescolar si primar

O zona din parc amenajata nonformal atat pentru activitati de tipul scoala din parc cat si pentru activitati dedicate comunitatii

Crearea unui parc dendrologic

Crearea unui parc al emotiilor, ce includ povesti ale adultilor si copiilor din comunitate

5 activități în acest spațiu tip creație literară de gestionare a emoțiilor sustinute de specialisti. Dedicate  copiilor impreuna cu parintii lor

5 ateliere tip Job Shadow cu comunitatea Filipescu 

Rezultate

spațiul nonformal amenajat în curtea școlii în care se vor desfășura atelierele si evenimente, fiind un spatiu de recreere si miscare si învățare

10 ateliere si evenimente în care vor fi implicati împreună copiii și adulții

Cum

10.000 lei vor fi investiti in amenajarea parcului deschis comunității și crearea labirintului de culori si forme pentru copiii prescolari si copiii din cicliul primar cât și pentru copiii cu nevoi speciale ( CES)


Despre eveniment

În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău ediția a patra, din 8 decembrie 2022, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor prezenți, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face înainte de eveniment (folosind butoanele DONEAZĂ de mai sus), pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului dar și după eveniment, până pe 31 decembrie 2022. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Fundatia Comunitara Buzau

CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR

Detalii plata: filipteka

Scrie-ne pe contact@fcbz.ro pentru contract de sponsorizare.


Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie aici.

Date de contact pentru informații despre Cercul de Donatori Buzău:

0766307241 – Aura Cășaru

0757828327 – Anca Nicolescu

Email: contact@fcbz.ro

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.