Povestea noastră

Povestea noastră

2

Ani de activitate

Ce este o fundație comunitară?

O Fundație Comunitară este un motor al schimbărilor pozitive în comunitatea unde activează, stimulând participarea și cooperarea locală. Este o organizație care antrenează resurse locale pentru a face comunitățile să crească – mai exact atrage fonduri de la persoanele fizice și companiile dintr-o anumită arie geografică și le distribuie către cauze filantropice din aceeași zonă.

Fundația Comunitară inițiază și menține legătura vitală dintre donatori, nevoi și soluții, conectează oamenii cu cauzele și sprijină un impact crescut al donațiilor și finanțărilor în comunitate.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău.

Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru noi pentru noi și copii noștri. Împreună de implicăm activ în domenii importante de interes comun precum dezvoltare comunitară, educație, sănătate și mediu înconjurător.

  • Oferă sprijin inițiativelor civice dintr-o anumită zonă, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea respectivă.
  • Atrage în permanență resurse de la persoane fizice, companii și instituții din zona respectivă și le direcționează spre comunitate.
  • Este coordonată de un consiliu director format din profesioniști din diferite domenii, cu o înțelegere profundă a nevoilor de dezvoltare.

Înființarea fundației noastre

2020 — Începând cu acest an, Fundația Comunitară funcționează având un Consiliu Director format din cinci membri voluntari și o echipă executivă.

2019 — Fundația Comunitară Buzău se înființează în mod oficial; acest lucru a fost posibil mulțumită Fundației Româno-Americane, unul dintre principalii parteneri în dezvoltarea de fundații comunitare, dar și buzoienilor generoși și companiilor care au contribuit la strângerea de fonduri pentru patrimoniul de înființare.

2018 — după mai multe întâlniri cu oameni de inițiativă din județ, se coagulează un grup de zece persoane implicate activ demersul înființării Fundației Comunitare Buzău.

2017 — Trei buzoience: Alexandra Chiru, Marina Neagu, Raluca Bucur, redactează scrisoarea de intenție pentru înființarea unei fundații comunitare la Buzău, ca răspuns la apelul public către oamenii cu inițiativă lansat de Asociația pentru Relații Comunitare.

În fiecare an, descoperim împreună cu plăcută surprindere că avem în Buzău mai multe resurse decât ne imaginăm: lideri civici ce desfășoară proiecte de dezvoltare comunitară, buzoieni generoși care investesc în mod recurent în astfel de proiecte, companii ce dezvoltă programe de responsabilitate socială și mai ales o comunitate locală care își dorește să aparțină locului și să fie mândră de Buzău.

Ce ne-am propus?

Viziune

Fundația Comunitară Buzău stimulează construcția unei comunități care să protejeze și să valorifice resursele și tradițiile, să promoveze talentele și să își depășească în permanență potențialul.

Misiune

Fundația Comunitară Buzău conectează oameni și dezvoltă rețele de lideri cu inițiativă, sprijină dezvoltarea organizațiilor non-profit și caută investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău.

Valori

Transparență și integritate

Apartenență și colaborare

Inițiativă și implicare

Sustenabilitate

Inovație

Am construit totul de la oameni, pentru oameni.

Contactează-ne
Vezi echipa noastră

Rețeaua de fundații

Istorie

Prima fundație comunitară a fost înființată în urmă cu mai mult de 100 de ani, în 1914 în Cleveland, Statele Unite ale Americii. În România, fundațiile comunitare au apărut în 2008, iar în prezent există o rețea de 18 fundații comunitare însumând peste 7,000 de proiecte și 52 de milioane de lei în investiții comunitare.

Federația

Pentru a obține un impact pozitiv în comunitățile în care activează, fundațiile comunitare acționează în primul rând prin crearea și administrarea transparentă a unor fonduri cu destinație definită. Fundația Comunitară Buzău face parte din Federația Fundațiilor Comunitare din România.