Viziunea noastra

Fundația își propune să devină un simbol al mișcării de schimbare în comunitatea buzoiană și un model pentru alte comunități, în ceea ce privește resursa umană și dezvoltarea ei pe termen lung, având o poziție sustenabilă în toate segmentele.  Impreuna dezvoltam potentialul comunitatii buzoiene!

 

Misiunea noastra

Fundația Comunitară Buzău conecteaza oameni si dezvoltă rețele de lideri cu inițiativă, sprijina dezvoltarea organizațiilor non-profit și cauta investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în judetul Buzău.

Fundația Comunitară Buzău şi-a câştigat un loc important şi vizibil în cadrul comunității buzoiene şi, în ultimul an mai ales, a devenit un simbol al implicării şi dezvoltării locale, prin oameni dedicați şi acțiuni concrete.

Mă bucură şi mă onorează de fiecare dată asocierea cu Fundația Comunitară Buzău! Prin proiectele implementate a reuşit să adune în jurul său oameni valoroşi, oameni care îşi doresc mai mult de la comunitatea buzoiană, fiind dispuşi să se implice şi să ofere din timpul si din experiența lor.

Alina Dașu, Președinte Consiliu Director, Fundația Comunitară Buzău

Fundația Comunitară Buzău face parte din programul național de “Fundații Comunitare” inițiat de către Asociația pentru Relații Comunitare, cu sprijinul financiar al Fundației Romano-Americane (Romanian-American Foundation).

Valorile noastre

Transparenta

Fundația Comunitară Buzău se angajează să asigure o relație transparentă cu donatorii în ceea ce privește atât utilizarea fondurilor cât și implementarea proiectelor susținute. De asemenea, transparența stă la baza relației cu organizațiile finanțate, autoritățile locale și întreaga comunitate locală. Fundația Comunitară Buzău desfășoară o activitate în mod integru, respectând atât legislația în vigoare cât și normele etice.   

Sustenabilitate

Ne place sa crestem ca oameni și ca organizație dar important este sa crestem împreună cu comunitatea. Credem că pentru a își îndeplini viziunea, Fundația Comunitară Buzău trebuie să fie o organizație sustenabilă, cu direcții strategice care să vizeze dezvoltarea responsabilă  și durabilă a partenerilor și comunității.

Colaborare

Ne dorim să creăm o comunitate a oamenilor implicați și cu spirit de inițiativa, la nivel de județ, astfel incat buzoienii să fie mândri că fac parte din aceasta comunitate.

Implicare

Singura cale de a identifica resursele ce pot antrena dezvoltarea comunității buzoiene este încurajarea spiritului de inițiativă și implicare la nivel local. Fundația Comunitară Buzău cultivă acest spirit în rândul comunității sprijinind transformarea ideilor de dezvoltare locală cu impact pozitiv real pe termen lung în proiecte fezabile.

Inovatie

Credem în puterea buzoienilor de a aduce inovația și schimbarea în comunitate promovand dorința intrinsecă de a face bine și filantropia că piloni esențiali în acțiunile de schimbare a comunității pe termen lung. 

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău.

Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.

Implica-te si tu!

Împreună putem face diferența în comunitatea noastră!

Fii parte activă a comunității. Contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru tine și pentru noi toți. Fiecare gest de implicare contează și poate aduce schimbări pozitive în jurul tău.