Ești membru al unui ONG sau grup de inițiativă activ sau o persoană implicată în activități comunitare din județul Buzău? Fundația Comunitară Buzău vrea să afle mai multe despre activitatea pe care o desfășori și să colaborăm! Având datele tale corecte, vom putea construi împreună o hartă a inițiativelor din Buzău și te vom putea invita la apeluri de proiecte, finanțări nerambursabile, cursuri gratuite, evenimente ori să te punem în legătură cu donatori, voluntari, beneficiari.

ONG Connect 1.0

În septembrie 2021, Fundația Comunitară Buzău a demarat un program de 4 workshop-uri gratuite menite să sprijine dezvoltarea ONG-urilor locale, în colaborare cu specialiști buzoieni. În septembrie 2021, Fundația Comunitară Buzău a demarat un program de 4 workshop-uri gratuite menite să sprijine dezvoltarea ONG-urilor locale, în colaborare cu specialiști buzoieni.

1. „Cum să crești impactul ONG-ului prin branding” a fost susținut de Liviu Vasilescu care de peste 7 ani creionează identități vizuale emblematice și de impact afacerilor și antreprenorilor locali, fiind specializat în design de logo și identitate de brand. Acesta le-a împărtășit participanților despre cum se construiește și când începe procesul de branding, despre motivele pentru care branding-ul este fundamentul oricărei organizații de succes și care sunt diferențele dintre branding și marketing.

2. „Atelier de fotografie pentru ONG-uri și grupuri de inițiativ” – a fost susținut de Auraș Mihaiu, fotograf profesionist, care se implică activ în susținerea proiectelor ce dezvoltă zona nordică a județului Buzău. Participanții au învățat de ce sunt utile fotografiile pentru un ONG, reguli de bază pentru fotografierea cu telefonul și camera foto, ce poze/video să faci pentru a atinge obiectivele ONG-ului, reguli de bază de editare foto, cum selectezi cele mai potrivite fotografii, cum spui povestea fotografiilor, legislația privind fotografierea, surse de imagini stock.

3. „Social Media Workshop” cel de-al 3-lea atelier dedicat rețelelor sociale și importanței acestora în a promova activitățile unei organizații. Atelierul a fost susținut de Daniel Tănase – autor și consultant de afaceri și financiar, pasionat de fotografie, autor a două cărți de educație financiară, care a lucrat la dezvoltarea mai multor afaceri și proiecte antreprenoriale. Atelierul a conținut informații despre: branding personal/de companie, puterea Social Media și cum o poți folosi în favoarea ta, cum poți să comunici în noile medii existente, cum să comunici specific pe canale diferite de Social Media – Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, TikTok – chiar dacă crezi că nu ți se potrivesc, cum să creezi conținut pentru Social Media.

4. „Atelier gratuit de fundraising” – un workshop aplicat de fundraising/ strângere de fonduri pentru ONG-uri. Atelierul a fost susținut de Marilena Gheorghe. Marilena este inginer constructor și marketing manager și de 20 de ani ajută companii multinaționale și antreprenori români să-și lanseze și să-și promoveze serviciile și produsele.Atelierul a conținut informații despre modalități concrete de a strânge fonduri pentru organizația ta, sfaturi și trucuri referitoare la opțiunile posibile de Fundraising, abordarea cu profesionalism a procesului de strângere de fonduri.