Radio-reteaua de urgenta

About Us

Asociatia RadioStiinta

Radio-rețeaua de urgență este un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul,  pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență avand ca scop cresterea nivelului empatie pentru persoanele vulnerabile  care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor, viitorilor adulți de mâine.

Scopul proiectului

Real-life strategy to reach your goals.

Proiectul aduce în atenția, pregătește și familiarizează copiii în cadrul atelierelor tematice cu activitățile, rolul și necesitatea unei rețele radio de urgență în banda liberă PMR ce are scopul de a ajuta autoritățile locale în procesul de a diminua efectele dezastrelor naturale din zona de reședință.

Activitățile din cadrul proiectului includ acțiuni de informare, cursuri teoretice, ședințe practice în teren adaptate situațiilor de cutremur, dezastre naturale și situații de conflict armat. Proiectul va fi aplicat în zonele predispuse dezastrelor naturale și aglomerării urbane, asupra cărora dezastrele naturale cât și factorii geopolitici pot avea un impact distructiv major.

Cum este folosit bugetul

– Realizarea de materiale de informare privind realizarea proiectului.

– Achiziționarea unui număr de 25 kit-uri de supravețuire necesar în desfăsurarea lecțiilor.

– Achiziționarea unui număr de 25 de kit-uri de prim ajutor necesar în desfăsurarea lecțiilor.

– Achiziționarea a 25 echipamente radio PMR pentru realizarea unei rețele locale.

– Achiziționarea unui echipament pentru HF portabile (KX3, Xiegu, Yaesu) independent energetice și  adecvate lucrului în teren pentru asigurarea interconectivității cu alte rețele locale și naționale.

Galerie foto