Participă pe 8 decembrie 2022 la ora 18:00 la Cercul de Donatori Buzău, ediția a patra!

Radio-rețeaua de urgență este un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul,  pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență avand ca scop cresterea nivelului empatie pentru persoanele vulnerabile  care au de suferit cel mai mult în situații de urgență și mărirea gradului de implicare civica a copiilor, viitorilor adulți de mâine.  

Despre Radio-rețeaua de urgență

Cine: Grupul de initiativă RadioȘtiința

Când și unde: Februarie-iunie 2023, in judetul Buzau în zonele predispuse

Scop: Oferirea copiilor pregăritea  practică, teoretică și tehnică  pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență.

Mai exact

O serie de ateliere practice, teoretice și tehnice  desfasurate in 6 scoli din judetul Buzau

500 de copii beneficiari ai atelierelor

5 voluntari specialisti

Crearea a 6 retele radio functionale

Rezultate

Cresterea nivelului de informare si de actiune in randul copiilor in cazul unor situatii de urgenta

Familiarizarea cu existenta si activitățile rețelei radio PMR pentru situatii de urgenta.

Cum

10.000 lei vor fi investiti in 5 echipamente radio PMR, 1 echipament radio HF, 1 kit photovoltaic, 4 truse de prim ajutor și materiale adiacente organizării atelierelor la școlile partenere.


Despre eveniment

În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău ediția a patra, din 8 decembrie 2022, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor prezenți, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face înainte de eveniment (folosind butoanele DONEAZĂ de mai sus), pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului dar și după eveniment, până pe 31 decembrie 2022. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Fundatia Comunitara Buzau

CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR

Detalii plata: radio-retea

Scrie-ne pe contact@fcbz.ro pentru contract de sponsorizare.


Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie aici.

Date de contact pentru informații despre Cercul de Donatori Buzău:

0766307241 – Aura Cășaru

0757828327 – Anca Nicolescu

Email: contact@fcbz.ro

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.