Participă pe 8 decembrie 2022 la ora 18:00 la Cercul de Donatori Buzău, ediția a patra!

Caravana de debate este unul dintre cele trei proiecte selectate pentru a fi prezentate în cadrul Cercului de Donatori Buzău. Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Despre Caravana de debate

Proiectul oferă instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău. Conform filosofiei ARDOR: dezbaterile sunt un instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public, iar tinerii implicați au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor, studiază la ce cele mai importante universități internaționale și sunt angajați în companii de top din România și străinătate.

Activitatea se va desfășura ca și LABORATOR de învățare: ateliere de formare pentru elevi, trainer pentru profesori, concurs de discursuri publice – dezbateri, format Tinerii dezbat. In urma competitiilor locale, se va organiza in Mun. Buzau un concurs judetean de dezbatere.

Cine: Grupul de initiativă „Debate CNME”

Când și unde: ianuarie- iunie 2023, in 3 locații din județul Buzău (Nehoiu, Mun. Ramnicul Sărat, Mun. Buzău)

Scop: Caravana de debate urmărește să le ofere tinerilor buzoieni platforma pentru a fi văzuți și auziți direct la ei în școală, in alte scoli si in comunitate, alături de colegi și profesori implicați din comunitatea de debate.

Mai exact

Ateliere de training elevi

Ateliere de training profesori

4 caravane de debate in judetul Buzau

1 competitie judeteana de debate

Rezultate

În urma implementării acestui proiect participanții-elevi îşi vor dezvolta capacităţile de investigare, analiză, sinteză și de cercetare; paticipantii profesori isi vor dezvolta competente de formare a elevilor in domeniul debate și vor putea forma relatii de cooperare profesioanla. Mai mult, toti, vor avea posibilitatea de a pune în practică spiritul civic și să-l dezvolte în activități practice. Totodată, acestia îşi vor îmbunătăţi competenţele de lucru individual sau în echipă, de comunicare și de participare la activitățile extrașcolare.

Cum

13.650 lei vor fi investiti in realizarea a 4 caravane de debate in 4 locatii din Mun. Buzau, Ramnicul Sarat si Nehoiu, 4 laboratoare de învatare pentru elevi, 4 ateliere de training pentru profesori și organizarea unei competiții de debate la nivel județean.


Despre eveniment

În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău ediția a patra, din 8 decembrie 2022, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor prezenți, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face înainte de eveniment (folosind butoanele DONEAZĂ de mai sus), pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului dar și după eveniment, până pe 31 decembrie 2022. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Fundatia Comunitara Buzau

CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR

Detalii plata: caravana de debate

Scrie-ne pe contact@fcbz.ro pentru contract de sponsorizare.


Prezentatorul evenimentului este ____

Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie aici.

Date de contact pentru informații despre Cercul de Donatori Buzău:

0766307241 – Aura Cășaru

0757828327 – Anca Nicolescu

Email: contact@fcbz.ro

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.