Tandemo va intermedia întâlniri/intervenții în școli între elevi și oameni cu idei și resurse valoroase din afara spațiului școlar. Invitații pot fi din zona de tehnologie, inovație sau antreprenoriat, dar și zone de conținuturi care se abordează foarte rar/ sau deloc în școală în România. De exemplu domenii precum migrație, big data, securitate cibernetică, drone sau intervenții umanitare au interdependențe cu domeniile teoretice studiate de tineri în școli, iar prezența lor în școli (prin intervenții ale invitaților prin Skype) ar aduce un suflu proaspăt și ar crea o percepție mai realistă asupra rostului cunoașterii și al învățării. Modelul se regăsește în platforma educațională Skype in the classroom.

Cine:

Grupul de inițiativă Tandemo, responsabil de proiect Monica Mocanu, profesor de matematică în Buzău, la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” și la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, profesor Merito din 2016.

Când și unde:

Proiect în derulare

Scop:

Tandemo își propune să aducă școala mai aproape de realitatea pieței forței de muncă. Proiectul își propune să răspundă sensibilității generației tinere pentru conținuturi video, dinamice, pentru activism, voluntariat și soluții de tip disruptiv și să completeze preocupările unor comunități largi din țară și din diaspora (în special științifice/tehnologice/ activism/mediu).

În cifre:

  • 1 platformă care intermediază întâlniri/ intervenții video (prin Skype) în școli între elevi și invitați cu idei și resurse valoroase în afara spațiului școlar

Rezultate:

  • Coagularea în anul școlar 2019-2020 a unei comunități de profesori în Buzău care să utilizeze instrumente dinamice și moderne pentru o mai bună educație în școlile lor.

Cum:

7,704 RON finanțați de Fundația Comunitară Buzău prin Cercul de Donatori Buzău, ediția 1

Date de contact:

moniqa.mocanu@gmail.com

Website:

https://tandemo.ro/