INTERVIU CU OLGUȚA SANDA

Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?

Dragostea pentru copii a fost întotdeauna motivația pentru alegerea acestei meserii, alături fiindu-mi mereu familia.

Faci acum ce ai visat să faci?

Da! Cu tot sufletul, da! Am cea mai frumoasă meserie de pe pământ și nu mă văd făcând altceva!

Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?

Am avut, de-a lungul timpului, profesori care m-au motivat, susținut și îndrumat, devenind mai târziu mentorii mei. Sunt produsul unor școli de excepție și al unor profesori emeriți.

Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?

Îmi doresc să cred că toate activitățile pe care le desfășor sunt în folosul copiilor, pentru și despre ei. Am încercat întotdeauna să implic – și cred că am reușit – comunitatea locală în toate proiectele pe care le-am inițiat și desfășurat.

Ce înseamnă comunitate pentru tine?

Comunitatea, pentru mine, înseamnă, în primul rând, elevii mei, familiile lor, colegii mei și autoritățile locale, alături de care împărtășesc aceeași viziune asupra procesului educațional.

Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.

Un proiect deosebit de drag sufletului meu a fost „Școala de vară STEAM”, organizat cu ajutorul Fundației Comunitare Buzău și partenerul său PEPCO România. Acest proiect mi-a oferit ocazia de a le oferi copiilor din zona Vernești și Brătilești șansa de a se bucura de activități în aer liber și de a descoperi o mulțime de lucruri noi, într-un mediu care a îmbinat educația, creativitatea și jocul.

Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?

Participarea și promovarea acțiunilor colective, dar și individuale, cred că sunt esențiale pentru dezvoltarea unei comunități preocupate de un viitor sustenabil.

Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?

În primul rând, Fundația Comunitară Buzău, prin toate proiectele pe care le organizează, dar și Centrul Francofon și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, sunt inițiative pe care le apreciez și care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunității.

Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.

Daniela Palcau, Plesa Oana, Nadia Voica

Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău

Lansată în martie 2021, campania „Luna Femeii” continuă și în 2025, aducând în prim-plan femeile care contribuie activ la dezvoltarea comunității buzoiene. În fiecare an, această inițiativă evidențiază exemple autentice de implicare civică, filantropie și apartenență la comunitate, inspirând generațiile viitoare.

Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a susține și promova oamenii cu inițiativă, iar succesul edițiilor anterioare confirmă dorința buzoienilor de a avea modele pozitive reale în societate. În 2025, ne propunem să ducem mai departe această tradiție, continuând să oferim recunoaștere femeilor care, prin munca și dedicarea lor, schimbă în bine Buzăul.