INTERVIU CU RODICA PĂTRAȘCU
Prelucrez lâna de la zero. După ce este tunsă de pe oițe, o spăl la râu așa cum o făceau femeile odinioară; după ce se usucă o scarmăn, apoi e dusă la darac sa fie făcută caiere. După ce acest proces este gata, de abia apoi mă apuc de împâslit diferite obiecte de podoabă, gentuțe, decorațiuni, etc.
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Comunitatea este un “corp” în care toate celulele ar trebui să funcționeze sănătos în așa fel încât sa pună in mișcare acest “corp”.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
Trebuie să ne implicăm mai mult, sa fim noi un exemplu. Ideal ar fi să ne valorificăm, accepta și respecta unul pe celălalt, doar așa ne putem susține între noi. Educația constructivă aplicată la o vârstă fragedă înseamnă un adult sculptat frumos, cu un sistem de valori bine format.
Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
La nivel local, activitatea mea nu are neapărat un impact în comunitate; mai degrabă comunitatea locală a avut un impact asupra activității mele când am realizat ca nimeni nu se mai folosește în acest moment de pielea mieilor și de lâna oilor. La nivel de județ, prin atelierele pe care le realizez am inspirat copii, dar și adulți. Am observat că sunt din ce in ce mai mulți oameni care își doresc să lucreze cu lâna.
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.
Leave A Comment