INTERVIU CU MARIA RADU
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Pentru mine comunitatea este mai mult decât un simplu grup de oameni care locuiesc în aceeași zonă geografică sau care au aceleași trăsături comune. Comunitatea înseamnă un sentiment profund de apartenență și solidaritate. Nu este vorba doar despre a fi înconjurați de cei care sunt similari cu noi, ci mai degrabă despre a fi împreună pentru un scop comun, pentru a ne susține reciproc și pentru a crea oportunități pentru ceilalți. Comunitatea mea este alcătuită din “femei care rezolvă treburi”, indiferent dacă acestea sunt colegele mele din organizația nonprofit, alte persoane cu inițiativă sau angajați în instituții publice. Acești oameni sunt cei care mă inspiră și care nu ezită să își ofere ajutorul atunci când este nevoie. Ei sunt cei care își asumă responsabilitatea și sunt gata să pună mâna la treabă pentru binele comun. Într-un sens mai larg, comunitatea pentru mine înseamnă legături puternice și relații autentice, bazate pe încredere și sprijin reciproc. Este un loc unde fiecare individ este valorizat și respectat, iar colaborarea și solidaritatea sunt promovate în beneficiul tuturor.
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Privesc cu admirație și bucurie la inițiativele din Buzău, am și câteva preferate. Dar pentru că este luna femeii prefer să nominalizez câteva dintre doamnele cu inițiativă din județ pe care le apreciez și cărora le sunt recunoscătoare pentru ajutor, susținere sau inspirație: colegele mele de la Centrul de Artă Aluniș, care aduc o contribuție semnificativă la dezvoltarea comunității locale, Irina Tirdea de la Ținutul Buzăului, un exemplu de forță, bun simț și perseverență, Oana Ristea, biolog la Apele Române și voluntar de frunte la Ajungem Mari, un specialist dedicat și om cu suflet mare, doamna Doina Ciobanu, doctor în istorie și etno-arheolog, un profesor și expert cald și mereu dispus să-i învețe pe ceilalți, Narcisa Dumitru de la Asociația Valea Nișcovului și HONEY – Agenție de Comunicare, model de profesionist în domeniu și om cu o profundă înțelegere a comunității, Miruna Matei, director al școlii din Pănătău, profesor implicat și om de nădejde, Claudia Ichim, psiholog clinician, și Aura Cășaru de la Zestrea Bisoceană.
Leave A Comment