INTERVIU CU CRISTINA IRIMIA ȘI CORINA IOSIF

Ce credeți că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?

Oferind seriozitate şi calitate câştigi încrederea tuturor. Nu putem avea comunitate implicată fără a lua atitudine. Faptele bune nu se fac din obligație, se fac din suflet. Credem în puterea exemplului şi stim că împreună putem face multe lucruri bune pe plan local şi nu numai.

Ce înseamnă comunitate pentru voi?

Comunitatea noastră reprezintă un grup ambiţios. Ne putem numi comunitatea jucăuşă. Cu încredere, bună colaborare, ambiţie şi perseverenţă, alături de părinţi, cadre didactice şi specialişti punem pe primul loc copilul. Ştim că prin joc şi joacă, cel mic se dezvoltă armonios iar progresele nu vor întârzia să apară. Investind timp de calitate în copiii noştri, conturăm un viitor strălucit.

Cum v-ați ales activitatea profesională în care activați și cine v-a susținut la început?
Ideea deschiderii unui magazin de jucării ne-a aparţinut şi am avut susţinerea tuturor membrilor familiei. Impreună am amenajat un loc unde copilăria este la ea acasă. Munca, energia şi ideile le împletim cu succes în ambele activităţi în care profesăm. Suntem economiste la bază, dar în timp am descoperit că avem calităţi de animatoare, decoratoare şi creatoare de conţinut pentru activităţi în familie.
Faceți acum ce ați visat să faceți?
Zâmbim una la alta şi răspundem la unison: facem mai mult decât am visat. Am evoluat frumos, avem copii şi suntem norocoase să putem copilări în fiecare zi.
Cum v-a ajutat școala să deveniți oamenii care sunteți acum?
Am urmat meseria mamei, am fost serioase şi la şcoală şi acasă. Am muncit de când ne ştim, am devenit responsabile şi mature.

Care este impactul pe care activitatea voastră îl creează în comunitatea locală?

Comercializând jucării de calitate asigurăm material didactic educativ atât de necesar în activităţile desfăşurate cu copiii atât acasă, la grădiniţe/şcoli şi cabinete de terapie. Ne-am înconjurat de prieteni şi colaboratori sufletişti cărora le-am povestit ideile noastre. Ne-au susţinut în acţiunile noastre de sponzorizare anuale, cu material didactic către asociaţii şi instituţii buzoiene şi din ţară. In fiecare an de la deschidere, acţiunea noastră Aventura Crăciunului a făcut mulţi copii fericiţi.

Alegeți și descrieți un moment la care ați contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spuneți-ne ce anume v-a motivat să faceți asta.

Afacerea de producţie a familiei mergea bine şi ne-am gândit că, în paralel să deschidem la Buzău un magazin de jucării aparte. Cu mulţi copii în preajmă, de fiecare dată când trebuia să oferim un cadou, era o adevărată aventură! În 2011, oferta din Buzău era mereu aceeaşi, ştiam cu ochii închişi unde se află anumite jucării pe rafturile din magazine, de cele mai multe ori internetul nu era o alternativă datorită timpului scurt până la un eveniment. Dorinţa de a deschide un altfel de magazin de jucării în Buzău era foarte mare. Am căutat să aducem jucării din lemn, clasice, dar în acelaşi timp la modă, jucării sigure şi educative, jucăriile părinţilor noştri sau jucăriile copilăriei noastre, amintiri care şi acum ne sunt prezente în minte. De 12 ani, jucăriile noastre se află în case, grădiniţe, spitale, cabinete medicale, săli de terapie din Buzău şi din ţară.

Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admirați?

Admirăm răbdarea, dăruirea, puterea, ambiţia şi perseverenţa tuturor terapeuţilor, specialiştilor şi cadrelor didactice care lucrează cu copii. În mod deosebit apreciem pe cei care lucrează cu copii cu nevoi speciale.

Recomandați alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.

Laura Coman, psiholog, Asociaţia Micul Îngeraş/ Paula Ispas, Asociaţia Îmbunătăţirea Vieţii/ Zabi Tudor, artist.

Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău

Campania Luna Femeii a fost lansată în martie 2021 și se derulează în Luna Femeii, o perioadă oportună de a pune reflectorul pe femeile care se implică în dezvoltarea comunității fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Vrem să oferim astfel modele de inspirație, modele de urmat pentru întreaga comunitate dar mai ales pentru tinerele generații. Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a promova și susține oamenii cu inițiativă din Buzău. În fiecare an, această campanie a avut mare succes, fapt ce ne demonstrează încă o dată nevoia buzoienilor de modele pozitive reale din comunitate.

PARTENERI. Mulțumim pentru susținere: Clinica Angi San, Shopping City Buzău, Hotel Pietroasa, Dasha.ro, Flori de Zai, AT Sweets Cofetaria, Librările Cărturești, AVON și Elcargid.