INTERVIU CU ZABI TUDOR

Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Nu stiu daca pot numi schimbare ceea ce realizez prin activitatea mea. Prefer, mai degraba, sa cred ca este o continuitate a ceea ce am inceput sa fac acum 15 ani, sa ofer iubire! Am gasit in ,,copilarie” cele mai sincere sentimente si iubire neconditionata iar personajele din povesti pe care le intruchipez m-au ajutat sa transmit asta zilnic copiilor din Buzau. Toate momentele au o insemnatate deosebita pentru mine in schimb, speciale sunt cele in care in care fac voluntariat pentru persoanele cu dizabilitati. De cate ori sunt invitata la evenimente destinate copiilor dar si adultilor cu dizabilitati, sau care provin din medii nefavorabile,accept cu inima deschisa si pe langa faptul ca alaturi de echipa mea de animatori oferim momente fericite,magice, speram sa dam un exemplu in comunitate. Sa oferim fara a cere ceva in schimb, fericirea celor nevoiasi si imbratisarile sa fie singura recompensa pe care o primim.
Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?
Consider ca meseria de animator m-a ales pe mine. Mai departe, pe masura ce tindem sa evoluam, ca si in cazul meu, de altfel, mi-am extins aria de activitate in teatru pentru copii, cursuri de actorie si diferite proiecte in care sunt implicati cei mici fiind intotdeauna sustinuta de dragostea pentru copilarie.
Faci acum ce ai visat să faci?
Da! Niciodata n-am incetat in a visa si a face tot posibilul sa-mi indeplinesc visele.
Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?
Scoala este baza, fundamentul oricarui lucru bun pe care il putem realiza. Indiferent de natura institutiei de invatamant pe care o urmezi, niciodata nu trebuie sa te opresti din a invata.
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
M-am gandit mult la cum as recomanda activitatea mea, spre exemplu pe o carte de vizita, si dupa multe idei elaborate, am sintetizat in trei simple cuvinte: zambete, bucurie si iubire.
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Pentru mine ,,comunitate” reprezinta apartenenta sufletului. Locul unde ideile si interesele comune creează ceea ce ne defineste ca structura umana.

Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?

Eu cred foarte mult in puterea exemplului. Este necesara crearea unui precedent pentru a avea continuitate. Cu fiecare ocazie cand vocea mea se face auzita indemn la implicare sau de ce nu, la initiativa.

Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?

Admir si aplaud initiativele ,,Asociatiei Imbunatatirea Vietii” cu care colaborez de cativa ani. La randul meu, lucrez la un proiect anti-drog, bucurandu-ma de sprijinul Politiei din Buzau, o initiativa la care sper sa mi se alature si alti membri ai comunitatii noastre, intrucat este vorba despre informare asupra pericolului la care sunt supusi copii nostri. Spre deosebire de restul campaniilor deja organizate, ce se deruleaza cu succes in Buzau, acest proiect va avea o nota personala, incerc sa ambalez informatia folosindu-ma de atuurile pe care le detin in calitate de artist.

Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.

PAULA DORINA ISPAS (fondatoare a asociatiei ,,imbunatatirea Vietii). OANA SARIS (fondator ,,fantezia copiilor, co-proprietar restaurant Norma). Andreea Marchidan (politist Buzau, implicata in proiecte pentru copii).

Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău

Campania Luna Femeii a fost lansată în martie 2021 și se derulează în Luna Femeii, o perioadă oportună de a pune reflectorul pe femeile care se implică în dezvoltarea comunității fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Vrem să oferim astfel modele de inspirație, modele de urmat pentru întreaga comunitate dar mai ales pentru tinerele generații. Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a promova și susține oamenii cu inițiativă din Buzău. În fiecare an, această campanie a avut mare succes, fapt ce ne demonstrează încă o dată nevoia buzoienilor de modele pozitive reale din comunitate.
PARTENERI. Mulțumim pentru susținere: Clinica Angi San, Shopping City Buzău, Hotel Pietroasa, Dasha.ro, Flori de Zai, AT Sweets Cofetaria, Librările Cărturești, AVON și Elcargid.