INTERVIU CU ELENA LUMINIȚA GHEORGHE 

Ce înseamnă comunitate pentru tine?

Comunitatea în viziunea mea este formată din familie, prietenii, cunoștințe dar și cei care nu mă cunoșteau dar care mi-au acordat încredere și au devenit consumatori de produse sănătoase cu maia! Îi aștept cu brațele deschise pe toți cei care vor să experimenteze și să se convingă de beneficiile maielei.

Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită

În primul rând să ne implicăm și să conștientizăm ca schimbarea începe cu noi! Să fim mai deschiși, să nu mai fim individualiști, să comunicăm mai mult și să ne apropiem unii de ceilalți
Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?
 
Mă gândesc ca vreți să știți cum am ajuns să fac pâine artizanală cu maia dar înainte de a ajunge să am această pasiune, trebuie să menționez profesia de bază și ca am un job full time ca economist (angajată de aprox 16 ani)! Acum să revenim la Sourdough Bread Bz – nu m-am gândit niciodată ca o să fac pâine artizanală cu maia pentru altcineva în afară de familie! Totul a început când preocuparea pentru sănătate s-a întâlnit cu pasiunea pentru bucătărie! Având o ușoară intolerantă la gluten am început să mă documentez și am hotărât sa dau o șansă pâinii cu maia, am încercat să-mi fac maiaua de la 0, ceea ce am și reușit din prima! De aici și până la a frământa prima pâinică nu a mai durat mult, a ieșit, a fost delicioasă și așa am început să frământ / coc! Cine m-a susținut!? În primul rând soțul meu dar mai am în gând cel puțin 3 persoane care mi-au dat aripi, care au crezut mai mult în mine decât am crezut eu!
 
Faci acum ce ai visat să faci?
 
Ce am visat și ce nu am visat vreodată! Dintotdeauna mi-am dorit să lucrez într-o bancă, ceea ce se și întâmplă dar niciodată nu m-am gândit ca o să am și o altă activitate, cu atât mai puțin aceea de a face pâine artizanală cu maia pentru comunitatea buzoiană!
 

Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?

Familia și școala m-au șlefuit să fiu omul de astăzi! Am citit întrebarea de câteva ori înainte de a răspunde și parcă nu-mi vine răspunsul “corect”! Așa cum am spus, familia și școala (primară și gimnazială) m-au șlefuit și m-au făcut omul de astăzi, omul cu bun simț (câteodată cred ca este un defect), empatic, devotat, conștiincios și loial! În rest, nu pot spune ca ceea ce am învățat în liceu/ facultate m-a ajutat ca informații/ practica prea mult în ceea ce fac astăzi!

 

Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?

Când mă gândesc la paine artizanală cu maia, mă gândesc la sănătate, mă gândesc la gluten care dacă este lăsat suficient de mult să fermenteze nu mai este “nociv” ptr noi, mă gândesc la tradiție (proces și etape de frământare) dar și la inovație (prin prisma combinațiilor de arome și a modalității de coacere)! Concluzionând, impactul activității mele este asupra sănătății celui care optează să consume produse artizanale cu maia!

 

Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?

 
Slow Food Buzău, acțiunea de promovare a județului Buzău întreprinsă de Centrul Cultural Alexandru Marghiloman în parteneriat cu Consiliul Județean, acțiunea voastră, a Fundației Comunitare Buzău de a promova femeile cu inițiativă din județul Buzău și nu numai!
 

Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.

Ioana Diaconescu – Hanul Moara Veche,  Mădălina Manescu – 6th Sense yoga studio, Calina Simion – oppio, Rodica Pătrașcu – dor de lana, Aura Casaru – Zestrea Bisoceana, Ana Maria Mircea, Cecilia Toader
 

Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău

Campania Luna Femeii a fost lansată în martie 2021 și se derulează în Luna Femeii, o perioadă oportună de a pune reflectorul pe femeile care se implică în dezvoltarea comunității fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Vrem să oferim astfel modele de inspirație, modele de urmat pentru întreaga comunitate dar mai ales pentru tinerele generații. Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a promova și susține oamenii cu inițiativă din Buzău. În fiecare an, această campanie a avut mare succes, fapt ce ne demonstrează încă o dată nevoia buzoienilor de modele pozitive reale din comunitate.
PARTENERI. Mulțumim pentru susținere: Clinica Angi San, Shopping City Buzău, Hotel Pietroasa, Dasha.ro, Flori de Zai, AT Sweets Cofetaria, Librările Cărturești, AVON și Elcargid.