29.05.2023, Buzău. Fundația Comunitară Buzău și grupul de inițiativă Pedafly din cadrul Colegiului National Pedagogic Spiru C. Haret, Buzău invită buzoienii să descopere lumea fluturilor pe 1 iunie 2023 de la ora 10:00 pana la 12:30, în sera de fluturi din grădina publică a centrului muzeal I.C. Brătianu. Vizitatorii de toate vârstele vor putea participa la ateliere de studiu al fluturilor prin experimente și cercetări științifice macro și microscopice cu ajutorul stereomicroscopului, prin fotografie, desen, pictura, arts & crafts.

Sera de fluturi și activitățile fac parte din proiectul VISUL FLUTURELUI implementat de grupul de inițiativă PEDAFLY din cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru C. Haret, Buzău, prin Fondul Științescu Buzău coordonat de Fundația Comunitară Buzău, cu sprijinul partenerilor locali.

Proiectul se lansează și se deschide pentru comunitate pe 1 iunie 2023 la ora 10:00, de Ziua Copilului, în grădina publică a centrului muzeal I.C. Brătianu. Buzoienii pot beneficia gratuit de vizita serei de fluturi și atelierele științifice din cadrul acestui proiect pe 1 iunie 2023 în intervalul 10:00-12:30, pe 2 iunie 2023 în intervalul 16:00-18.30 și în fiecare săptămână din perioada iunie-iulie 2023. Programul atelierelor săptămânale va fi anunțat pe pagina Facebook a proiectului Visul Fluturelui.

Visul Fluturelui este un proiect gândit și implementat de grupul de inițiativă Pedafly, profesorii și elevii voluntari din cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru C. Haret, Buzău. Proiectul reunește ateliere transdisciplinare (biologie, geografie, fizică, matematică, arte) care aduc în prim plan învățarea practică, unde elevii vor dezvolta competențe STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică). Proiectul explică prin experimente științifice lumea macro și micro, dincolo de lumea virtuală din spatele ecranelor. Acesta a beneficiat de o finanțare de 20 000 lei obținută în urma unui concurs de proiecte, în cadrul Fondului Științescu Buzău, coordonat de Fundația Comunitară Buzău.

Echipa de proiect are experiență în domeniul educațional și împărtășește pasiunea de a transmite copiilor un set de valori morale bazate pe respect, integritate, demnitate, toleranță și egalitate de șanse. Toți membrii activează în cadrul unei instituții de învățământ prestigioase, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău. Stolnicu Alina-Maria, doctor în Științe, specialist în domeniul entomologiei, studiază de mai bine de de 20 de ani morfologia, ecologia și etologia insectelor. Davidescu Florentina-Georgiana are experiența în domeniul juridic, didactic și jurnalistic, spirit civic și dorința de a se implica activ pentru dezvoltarea comunității locale. Mihai Alexandra-Georgiana are o experiență de peste 10 ani în domeniul artistic și este interesată în permanență de desfășurarea unor activități cu un profund caracter formativ și informativ ce au ca finalizare îmbogățirea bagajului de cunoștinte, precum și formarea personalității Mânzală Iuliana, profesor de fizică, are peste 25 de ani de experiență în domeniul educațional, este permanent preocupată să realizeze o cât mai bună cunoaștere a fizicii de către copii, în toate aspectele teoretice și practice ale acestei discipline. Iuliana se implică în numeroase proiecte interdisciplinare locale, județene și naționale, atât din postura de voluntar, membru în echipa de proiect, cât și ca coordonator. Voluntarii care sprijină implementarea proiectului Visul Fluturelui sunt elevii din Colegiul Național Pedagogic Spiru C. Haret, Buzău.

Date de contact pentru informatii despre proiect Visul Fluturelui

Alina Stolnicu – 0740779650

Date de contact pentru informații despre Fondul Științescu Buzău

Narcisa Dumitru, manager comunicare Fundația Comunitară Buzău

Email: narcisa@fcbz.ro

______

Științescu este un program național de finanțare a proiectelor educative STEAM care încurajează dezvoltarea abilităților necesare generației de inovatori ai secolului XXI și pasiunea pentru științe și arte a copiilor și tinerilor.

Fondul Științescu Buzău 2.0 este implementat în Buzău de Fundatia Comunitara Buzau în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și 9 parteneri – companii locale: Snick Ambalaje si Consumabile, Railway Systems Voestapline Romania, SLY Nutritia, Multiprod Energo, Travertec, Dada Comapel, Forja Rotec, Tehnostar, Greenwee International.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește un context favorabil pentru a crește filantropia în județul Buzău, prin crearea și implementarea de fonduri tematice, fonduri numite, programe, evenimente prin care sprijină lideri informali, ONG-uri și companii să dezvolte împreună un Buzău modern, dinamic și cu exemple de bune practici pentru comunitatea locală.