INTERVIU CU ANA MARIA BOGLEȘ

Ce înseamnă comunitate pentru tine?

Locul unde se pictează bucurie.

Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.

Am participat la multe proiecte cu copii, pentru copii in domeniul artei (pictura pereți locuri de joaca, prima trecere de pietoni 3D din Romania, pictarea unor complexe turistice din Buzau, ateliere de pictura pentru copii, toate au fost pentru mine momente ce m-au împlinit dând o bucată din mine, pentru alții, sa trăiască frumosul ce îl simt.

Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?

Sa fim umani, empatici sa deschidem aripi sa învățăm copilul sa zboare frumos si fiecare se va înălța cât îl ține cerul lui. Nu avem timp sa facem rău, rămânem in viitor doar cu ceea ce am putut dărui altora.
Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?
Mi-am ales profesia de cadru didactic dar si artist plastic, cu sufletul, din dorința de a crea frumos si a sadi in copii asta!
Faci acum ce ai visat să faci?
Da

Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?

Am inceput scoala intr-un sat modest, o scoala de la tara cu oameni simpli dar plin de har didactic si suflet uman. La fiecare treapta de inceput educational am intalnit oameni ce m-au motivat sa fiu omul simpul care treaieste sa dăruiască si sa se dăruiască pentru altii!

Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?

Dorinta mea de a imparti cu oamenii frumosul pe care il traiesc prin profesia de artist plastic, creând arta, dar si dragostea ce o am pentru copiii talentati ce trebuiesc promovati.

Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?

Lucru facut sa inobileze oameni ce au nevoie de oameni.

Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.

CAMELIA ENACHE (ARHITECT), ROXANA ROBU (SECRETAR CONS. JUD BUZAU)

Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău

Campania Luna Femeii a fost lansată în martie 2021 și se derulează în Luna Femeii, o perioadă oportună de a pune reflectorul pe femeile care se implică în dezvoltarea comunității fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Vrem să oferim astfel modele de inspirație, modele de urmat pentru întreaga comunitate dar mai ales pentru tinerele generații. Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a promova și susține oamenii cu inițiativă din Buzău. În fiecare an, această campanie a avut mare succes, fapt ce ne demonstrează încă o dată nevoia buzoienilor de modele pozitive reale din comunitate.
PARTENERI. Mulțumim pentru susținere: Clinica Angi San, Shopping City Buzău, Hotel Pietroasa, Dasha.ro, Flori de Zai, AT Sweets Cofetaria, Librările Cărturești, AVON și Elcargid.