INTERVIU CU ALEXIA TATU
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Din punctul meu de vedere, la baza unei comunitati se afla interese comune, valori si obiective impartasite de un grup de oameni care se sprijina reciproc si invata constant unii de la altii, avand scopuri comune. O comunitate strans consolidata promoveaza valori precum respectul, integritatea, o buna comunicare si o dorinta puternica de a face bine.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
Consider ca fiecare dintre membrii unei comunitati ar trebui sa isi indrepte atentia catre lucrurile care ii implinesc, care ii fac fericiti. Disciplina si motivatia sunt, dupa parerea mea, elemente indispensabile evolutiei fiecarui membru al unei comunitati pe plan personal. Oamenii sunt antrenati de speranta, de dorinta de a impartasi din propriile realizari, din propriile binefaceri si, de ce nu, de incredere. Astfel de comportamente ar determina membrii comunitatii sa fie deschisi nu numai la evolutia pe plan personal, dar si la evolutia celor din jur, a comunitatii, totul pentru o viata mai armonioasa si mai infloritoare.
Totul a inceput cand aveam 6 ani. In cadrul saptamanii “Scoala Altfel”, am participat alaturi de colegii de gradinita la un antrenament de tenis. Nu a fost nevoie de prea multe momente de gandire, pur si simplu mi-a placut, m-a atras si am simtit ca asta imi doresc sa fac. Sa joc tenis.
Cel mai mare si mai important sprijin, pentru care o sa fiu toata viata recunoscatoare, este cel din partea familiei mele, cu precadere, cel din partea parintilor mei. Fara sprijinul lor, nu as fi reusit niciodata sa ating nivelul de performanta.
Studiezi acum ce ce ți-ai dorit să studiezi?
Cu siguranta da. Stiu de la o varsta foarte frageda ceea ce vreau sa fac. Pentru mine, tenisul este un mod de viata. Simt ca sunt intr-o continua evolutie, deoarece acest sport este intr-o continua schimbare.
Cum te ajută școala și activitățile extrașcolare să devii omul care ești acum?
Asa cum am mentionat anterior, datorita programului “Scoala Altfel” am avut oportunitatea sa imi conturez drumul in lumea sportului. Pe masura ce am crescut, am avut parte de sprijin neconditionat din partea liceului din care fac parte, Colegiul National “Mihai Eminescu” Buzau, atat din partea profesorilor, cat si din partea colegilor.
Care este impactul pe care activitatea ta extrașcolară îl creează în comunitatea locală?
In ceea ce priveste impactul activitatii mele in comunitatea locala, sunt bucuroasa sa afirm faptul ca simt ca setez un exemplu in randul copiilor si adolescentilor. Prin activitatea pe care o desfasor, ofer o perspectiva noua asupra sportului: nu este doar despre ceea ce vezi, ci despre ceea ce simti.
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Momentan, nu pot sa afirm ca am contribuit cu o schimbare in comunitatea buzoiana, insa sper ca efortul si munca pe care le depun zilnic in cadrul pregatirii sportive sa imi ofere pe viitor oportunitatea de extinde cultura sportiva in inimile cetatenilor.
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Una dintre initiativele locale din Buzau pe care le admir este proiectul de implicare a tinerilor in viata comunitatii prin intermediul activitatilor culturale, educationale si sportive. Una dintre aceste initiative care mi-a atras recent atentia este evenimentul “PLANTAM PENTRU MAINE” organizat de elevii din Colegiul National “Mihai Eminescu” din Buzau, eveniment in cadrul caruia s-a luat actiune cu vedere la reintinererea primei rezervatii naturale din Romania, si anume Parcul Crang. Astfel de initiative nu numai ca unesc membrii comunitatii, ci si creioneaza evolutia acesteia.
Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.
Vreau sa vorbesc despre trei femei care ma inspira si ma motiveaza:
In primul rand, vreau sa o mentionez pe doamna profesor Albu Daniela, care este, de altfel, doamna diriginta. Pasionata si devotata, dansa se implica in diverse proiecte din cadrul Colegiului National “Mihai Eminescu” din Buzau. Una dintre activitatile admirabile in care se implica in mod activ este programul EPAS Romania – Scoli-ambasador ale Parlamentului European in Romania, care are ca scop familiarizarea elevilor cu democratia parlamentara europeana.
De asemenea, doresc sa o mentionez pe fosta mea preparatoare fizica, Cristina Androne. Fire energica si pozitiva, ofera motivatie si sprijin moral de inalta performanta. Imbina utilul cu placutul, creeaza o atmosfera dinamica in sala de fitness si ofera femeilor incredere.
Nu in cele din urma, doresc sa o mentionez pe doamna director adjunct Dobre Florentina de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Buzau. Printr-o neincetata daruire, dansa participa la diverse activitati scolare si extrascolare, printre care si activitatile de mobilitate Erasmus +, care consolideaza si infloresc comunitatea eminesciana.
Leave A Comment