UN - Universal Language

Asociația Kara Dog Search & Rescue desfășoară activități de creștere, îngrijire și instruire a câinilor utilitari, de căutare și salvare urbană și în mediu natural, de sub dărâmături și de sub avalanșe, precum și câini de companie și de însoțire pentru ajutorarea peroanelor cu dizabilități și aflate în nevoie.

Doneaza pentru UN - Universal Language pe Galantom

Inițiatorii Universal Language au pornit de la premisele

1. Buzoienii și românii în general nu au cea mai bună pregătire sau exercițiu în ce privește comportamentul potrivit în situații de criză și urgență.

2. Necesitatea sprijinirii comunității și a instituțiilor publice care gestionează și au responsabilități în domeniul situațiilor de urgență.

Necesitatea sprijinirii comunității și a instituțiilor publice care gestionează și au responsabilități în domeniul situațiilor de urgenta.

3. Oportunitatea inițierii unui parteneriat cu comunitatea buzoiană, conștientizarea și dezvoltarea unor atitudini și aptitudini în acest domeniu.

Asociația Kara Dog Search& Rescue va organiza 3 întâlniri cu cetățenii din județul Buzău:

  • două pentru a prezenta diferite tehnici și proceduri care pot fi învățate și practicate de oricine în situații de urgență și care pot crește considerabil șansele de supraviețuire,
  • un exercițiu de simulare a unei situații de urgență / calamități în cadrul căruia se vor realiza activități de căutare / salvare cu câinii asociației. Participanții vor fi implicați direct în activitățile de căutare sub coordonarea echipei Kara Dog și a partenerilor din proiect, respectiv echipa CRUCEA ROȘIE - FILIALA BUZĂU și CRUCEA ROȘIE - Filiala ILFOV.

Obiective

1. Conștientizarea populației în legătură cu riscurile cauzate de un dezastru natural și importanța câinilor de căutare și salvare pentru a micșora timpul de intervenție și identificarea victimelor, ca și pentru a micșora considerabil procentul victimelor.

2. Educarea cetățenilor în lucrul cu câinii atât din punct de vedere profesional dar și personal.

3. Consolidarea modului de relaționare și intervenție între organismele care gestionează și au responsabiliati în domeniul situațiilor de urgență și identificarea celor mai bune soluții de lucru.

Îți place proiectul? Donează pentru Universal Language!

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Plevnei 36, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia