Faci acum ce ai visat să faci?
Da, sincer nu mă văd făcând altceva. Muzica, familia și copiii de la clasă, sunt totul pentru mine.
Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?
Primii pași către muzică i-am făcut în liceul unde sunt acum profesor (atunci Școala de Muzică nr. 17), unde am studiat 12 ani de zile pianul principal. Am urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București – Secția Pedagogie Muzicală Pian iar din anul 1 am avut marea șansă de a fi angajată a Corului Național de Cameră ”Madrigal” unde am rămas 18 ani. Madrigalul a fost pentru mine tot ce se putea mai frumos din punct de vedere muzical unde m-am format ca artist liric, dirijor de ansamblu coral iar faptul ca l-am avut mai mult de 10 ani pe maestrul Marin Constantin alături, a completat cu siguranță bucuria de a cânta și de a descoperi frumusețea muzicii corale. Nu am cum să uit niciodată ce a reprezentat Madrigalul pentru, ce reprezintă și acum dar mai ales cum m-a ajutat să fiu cea de astăzi .
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
Îmi place să cred că experiența corală alături de Madrigal și Proiectul Național ”Cantus Mundi”, unde am fost formator, dirijor, au contribuit la o mișcare corală mult mai activă și prezentă în județul Buzău. În prezent coordonez 3 coruri în Buzău, de care sunt foarte mândră: ambele ansambluri ale Liceului de Arte” Margareta Sterian” – ”ADIEMUS” și ”CRESCENDO” iar corul ”Ama Deus” este corul de copii din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, unde copiii de la toate școlile din oraș vin să cânte – cor pe care îl numesc mereu ”corul meu de suflet”.
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Când oamenii sunt uniți, se respectă, au interese comune, apreciază și recunosc valorile.
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Cred că primul moment când am simțit faptul că pot contribui cu o schimbare a fost anul în care am revenit în Buzău, după 18 ani de București și Corul „Madrigal”, anul în care am preluat corul Liceului de Arte ”Margareta Sterian” cu care am reușit să ajung la Olimpiada Națională și cu care am reușit să câștigăm un loc 3. Poate că atunci am conștientizat că pot face și acasă ceea ce îmi place, că pot aduce elevilor mei bucuria și plăcerea de a cânta împreună.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
Poate mai multe activități de voluntariat, mai multe proiecte ce ne reprezintă și pe care le simțim aproape, în care să ne putem implica fiecare și prin care să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, să se creeze acel sentiment de comunitate prin schimbări pozitive în noi și comunitate. Am spus și voi spune mereu că muzica ne unește. Muzica corală reușește să facă acest lucru de fiecare dată. Dacă am reușit să adun sute de copii să cânte împreună, dacă sunt copii ce-și rup din timpul liber să vină la repetiții sau chiar spun și altora că este frumos la cor, când părinții își aduc cu așa încredere și entuziasm copiii la cor, eu cred ca facem ce trebuie.
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Admir sincer ce face Asociația ”Buna Vestire” Banu din Buzău iar campania ”Dăruiește un zâmbet pentru un copil” este doar una dintre multele campanii și inițiative minunate pe care le are Biserica Banu. O altă inițiativă ce merită toată lauda este cea închinată femeilor de către Fundația Comunitară Buzău, când întreaga comunitate buzoiană cunoaște, timp de o lună, o parte din femeile ce au proiecte minunate și pe care le coordonează cu succes.
Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.
Doctor Nicoleta Vintilă – Medic Specialist Cardiolog (care îmi este foarte dragă și pe care o admir sincer), Valentina David – profesor în cadrul Liceul Special pentru deficienți cu vedere – un om deosebit ce își sacrifică din timpul liber pentru a aduce copiii la repetițiile și spectacole cu corul meu de copii ”Ama Deus”, un om pe care îl admir sincer pentru tot ce face și pentru modul în care se implică în viața acestor minunați copii.
Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău
Lansată în martie 2021, campania „Luna Femeii” continuă și în 2025, aducând în prim-plan femeile care contribuie activ la dezvoltarea comunității buzoiene. În fiecare an, această inițiativă evidențiază exemple autentice de implicare civică, filantropie și apartenență la comunitate, inspirând generațiile viitoare.
Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a susține și promova oamenii cu inițiativă, iar succesul edițiilor anterioare confirmă dorința buzoienilor de a avea modele pozitive reale în societate. În 2025, ne propunem să ducem mai departe această tradiție, continuând să oferim recunoaștere femeilor care, prin munca și dedicarea lor, schimbă în bine Buzăul.
Leave A Comment