Prima cameră senzorială din Buzău, dedicată copiilor cu autism, și-a deschis porțile joi pe 14 martie 2024

Fundația Comunitară Buzău anunță deschiderea primei camere senzoriale din Buzău, dedicată copiilor cu autism – un proiect gestionat de Asociația Puzzle România – Filiala Buzău, și finanțat prin Cercul de Donatori Buzău – eveniment de crowdfunding ce a avut loc în decembrie 2023. Evenimentul de deschidere a avut loc pe 14 martie 2024, începând cu ora 13.30, la sediul Asociației Puzzle România – Filiala Buzău, pe strada Bucegi nr. 1.

Unul dintre cele trei proiecte câștigătoare în cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5 este Senzo Friends – al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău. Proiectul constă în amenajarea primei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău. 

În cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5, proiectul Senzo Friends al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău a primit o finanțare de 38.640 lei pentru implementare. 

Desincronizarea senzorială este o problemă frecvent întâlnită în TSA, de aceea existența unui spațiu senzorial care să vină în sprijinul copiilor cu autism din Buzău, este mai mult decât necesară! Vă așteptăm să inaugurăm acest spațiu așa cum se cuvine, cu prieteni și oameni cu suflet mare alături! Fii și tu prietenul unui copil cu TSA!” declară Claudia Chiș, terapeut și reprezentant al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău.

 

_______

 

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene.