Fondul de Burse Împreună pentru performanță este un program inițiat de Fundația Comunitară Buzău pentru a sprijini elevii cu talente deosebite din Buzău, dar cu resurse limitate. Credem că viitorul unei țări depinde de calitatea educației, din acest motiv, împreună susținem tinerii talentați.

Valentin Mădălin Dinu: bursier al Fondului de Burse, elev la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman
Reprezentat de: Asociația Alexandru Marghiloman
Super-putere: informatică

Mădălin este un tânăr pasionat de informatică care încă din liceu a descoperit o atracție pentru științele exacte. Perfecțiunea, răbdarea și seriozitatea îl motivează să studieze domeniul informaticii. Rezultatele academice deosebite sunt completate de activitățile de voluntariat în cadrul campaniilor sociale și umanitare. Valentin a obținut, de asemenea, certificatul ECDL care îi atestă cunoștințele în domeniul tehnologiei IT.

FCBZ: Cum ai primit vestea obținerii bursei?
Mădălin: „Nu mă așteptam să fiu printre cei aleși pentru bursă. Atunci când am primit emailul cu înștiințarea că am fost ales, am fost surprins și foarte bucuros.”

FCBZ: „Cum crezi că bursa îți vine în ajutor? Povestește, pe scurt, despre parcursul tău educațional de până acum.”
Mădălin: „Bursa reprezintă un real ajutor, deoarece mi-a deschis noi orizonturi. Mi-a permis să-mi dezvolt aptitudinile în domeniul matematicii și al informaticii. Mi-am propus să investesc bursa în dezvoltarea mea, în special în ceea ce privește informatica.”

FCBZ: Care sunt modelele care te inspiră în activitatea ta?
Mădălin: „Nu am un model de urmat, însă tind să preiau din calitățile și personalitatea oamenilor cu care interacționez în încercarea de a deveni mai bun și de a ajunge la cea mai bună variantă a mea.”

FCBZ: Povestește despre o realizare a ta cu care te mândrești?
Mădălin: „Am realizat singur un site web de prezentare a criptomonedelor pentru atestatul de clasa a XII-a la informatică, lucru care m-a ajutat în dezvoltarea aptitudinilor. Îmi face foarte mare plăcere să programez. Atunci când ajung la produsul finit, am o mare satisfacție ce mă motivează să lucrez mai departe.”

FCBZ: Ce ți-ai dori să realizezi în viitor?
Mădălin: „În viitorul apropiat, îmi doresc să obțin note satisfăcătoare la examenul de bacalaureat și să fiu admis la Facultatea pe care mi-am ales-o. În urma documentării mele pentru Facultatea dorită, Universitatea Politehnică din București mi-a stârnit cel mai mult interesul. Îmi doresc ca după terminarea Facultății să pot lucra ca și inginer sau programator în IT.”

FCBZ: Ce schimbare a adus aceasta bursă în parcursul tău profesional sau personal?
Mădălin: „Fără ajutorul oferit prin bursă, nu aș fi putut avea puterea financiară de a mă dezvolta atât de mult. Am învățat diferite limbaje de programare și mi-am dezvoltat gândirea algoritmică, fără de care nu se poate realiza un program.”

FCBZ: Dacă ai avea superputeri ce ai face pentru comunitatea buzoiană?
Mădălin: „Consider că valorile comunității buzoiene ar trebui să fie mai apreciate pe plan național. Mă bucură când văd în articolele de presă că buzoienii noștri sunt apreciați și realizați. Persoanele reușite provenite din județul Buzău îmi oferă motivație și încredere că și eu pot reuși prin muncă. Astfel, dacă aș avea superputeri, aș promova mult mai mult mințile luminate din comunitatea buzoiană.”

______________________________________

Dacă doriți să susțineți elevii talentați, dar care provin din familii cu resurse limitate, vă puteți implica astfel:

• Să sprijiniți financiar Bursierii, prin sponsorizări sau donații
• Să deveniți mentor
• Să oferiți obiecte necesare activităților educaționale

Pentru mai multe informații, contactați-ne pe email contact@fcbz.ro sau la telefon 0766 307 241.