Fondul de Burse Împreună pentru performanță este un program inițiat de Fundația Comunitară Buzău pentru a sprijini elevii cu talente deosebite din Buzău, dar cu resurse limitate. Credem că viitorul unei țări depinde de calitatea educației, din acest motiv, împreună susținem tinerii talentați.

Alexandru Gheorghiță: bursier al Fondului de Burse ediția 1, student la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Universitatea Politehnică din București, specializarea Robotică și sisteme mecatronice
Reprezentat de: Asociația Liga Elevilor Meseriași
Super-putere: tehnologie, robotică

Alexandru este un tânăr pasionat de tehnologie care încă de pe băncile liceului a demonstrat aptitudini, multă imaginație și creativitate care l-au ajutat ca după absolvire să fie admis la una dintre cele mai prestigioase universități tehnice din țară. În toată această perioadă, pe lângă activitățile de voluntariat pe care le-a desfășurat la Crucea Roșie Buzău și Liga Elevilor Meseriași, el a reprezentat Liceul la numeroase concursuri tehnice primind numeroase premii.

FCBZ: Cum ai primit vestea obținerii bursei?
Alexandru: „Această oportunitate a venit la timpul cel mai potrivit deoarece îmi doream să dezvolt câteva proiecte de robotică, iar ca student resursele sunt limitate.”

FCBZ: Cum crezi că bursa îți vine în ajutor? Povestește, pe scurt, despre parcursul tău educațional de până acum.
Alexandru: „Pe mine programul de burse m-a ajutat enorm, deoarece, în perioada studenției mi-am dorit să aplic practic cât mai multe din ideile teoretice studiate în cadrul orele de curs. Dar fără sprijinul programului de burse nu aș fi reușit să le duc la bun sfârșit.”

FCBZ: Care sunt modelele care te inspiră în activitatea ta?
Alexandru: „În fiecare zi întâlnesc oameni noi care mă motivează să ajung mai departe, să îmi doresc să mă autodepășesc și să devin o versiune mai bună în fiecare zi. Adevăratele modele din viața mea, sunt oamenii care au crezut în mine, care au văzut un potențial în mine și care mi-au susținut ideile și dezvoltarea pe plan educațional.”

FCBZ: Povestește despre o realizare a ta cu care te mândrești?
Alexandru: „O realizare actuală pe plan profesional este aceea de a lucra în cadrul Universității, în laboratoarele de mecatronică din facultate, ceea ce mă ajută să stau cât mai aproape de profesori specialiști, de a învăța cât mai multe despre robotică și multe alte lucruri.”

FCBZ: Ce ți-ai dori să realizezi în viitor?
Alexandru: „Planurile mele de viitor vor varia în funcție de oportunitățile ce vor apărea, dar îmi doresc să aduc contribuții în zona de cercetare a roboticii care vor deveni un ajutor pentru oamenii, fie în industrie, fie în zona medicală și așa mai departe.”

FCBZ: Povestește-ne un moment cheie din timpul desfășurării proiectului.
Alexandru: „Proiectele dezvoltate pe parcursul programului au fost cel mai bun proces de învățare, deoarece mi-am putut pune întrebări la care am reușit să răspund prin aplicații practice. Am reușit prin această colaborare alături de întreaga comunitate FCBZ.”

FCBZ: Cum a decurs mentoratul? Alege 1-2 momente cheie pe care să ni le povestești.
Alexandru: „Mentorii din cadrul programului mi-au fost alături încă de la început și pe tot parcursul proiectelor dezvoltate. Comunitățile care cred în tineri, sunt oamenii care stau la baza viitoarelor comunități de tineri care vor aduce acea schimbare de care tot vorbim. Tinerii care vor aduce o schimbare indiferent de domeniu, sunt cei crescuți cu modele de bune practici.”

FCBZ: Ce schimbare a adus aceasta bursă în parcursul tău profesional sau personal?
Alexandru: „Cea mai importantă schimbare pe care a adus-o programul de burse a fost acela că am reușit să îmi finanțez proiectele care m-au ajutat enorm în procesul de învățare.”

FCBZ: Dacă ai avea superputeri ce ai face pentru comunitatea buzoiană?
Alexandru: „Cred că de acum pot deveni și eu mic super erou al comunității FCBZ prin a sprijini tineri cu potențial și care își doresc să ajungă departe cu dorințele lor, împreună suntem un mic incubator pentru tinerii cu potențial și care merită susținere din partea noastră.”

______________________________________

Dacă doriți să susțineți elevii talentați, dar care provin din familii cu resurse limitate, vă puteți implica astfel:

• Să sprijiniți financiar Bursierii, prin sponsorizări sau donații
• Să deveniți mentor
• Să oferiți obiecte necesare activităților educaționale

Pentru mai multe informații, contactați-ne pe email contact@fcbz.ro sau la telefon 0766 307 241.