INTERVIU CU ELENA GABRIELA BARBU
Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?
În familie am descoperit frumusețea meseriei de dascăl, de fapt este prea mult sa numești dascăl pe cea care are în mâinile sale tot ceea ce înseamnă educația timpurie a unui copil. Mi-a plăcut meseria, de fapt dăruirea cu care mama își făcea meseria de educatoare. Așadar, cu toate că sunt atestată in formarea Liceului Pedagogic Spiru C. Haret Buzău în specializarea învățător – educatoare, categoria de vârstă în care activez cât și toate celelalte stagii de formare profesională s-au concretizat în sfera profesorului de educație timpurie, nivel preșcolar. Să tot fie 25 de ani frumoși susținuți de o familie îngăduitoare, de profesori mentori întâlniți de -a lungul etapelor de formare profesională, de colegele cadre didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit Cei Șapte Pitici Buzău împreună cu care am putut realiza tot acest demers educațional.
Faci acum ce ai visat să faci?
În acest moment vă pot spune, cu toată sinceritatea că fac fac mai mult decât am îndrăznit sa visez cândva.
Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?
În cadrul tuturor etapelor de formare profesională parcurse am întâlnit profesori, mentori care mi-au insuflat dragostea pentru această meserie.
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
Proiectele educaționale derulate atât la nivelul instituției pe care o conduc cât și în colaborare cu Asociația Let”s Do It, România! îmi doresc să cred ca au impactat pozitiv, în mod sustenabil comunitatea din care eu și familia mea facem parte, amintind aici proiecte care aduc în prim plan protejarea mediului, un stil de viață sănătos pentru copiii noștri, promovarea valorilor și tradițiilor noastre culturale .
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Comunitatea, din perspectiva mea, e ca o familie extinsă care trebuie protejată, iubită, respectată, valorizată.
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
Momentul în care Asociația Let S Do It, România! mi-a propus să fiu coordonatorul județean al Proiectului Național ,,Ziua de Curățenie Națională,, și am simțit că prin implicarea mea directă am reușit să schimbăm ceva. Acțiunea în sine cât și impactul generat, proiectele ulterior desfășurate în acest sens, totul a facut a să avem o zi Națională a Curățeniei legiferată, respectiv a 3-a sâmbătă a lunii septembrie.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
,,Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume,, spunea Mahatma Gandhi și asta mă face să cred că implicarea și puterea exemplului fiecăruia din noi vor crea o cultură indestructibilă a lucrului bine făcut, a unei normalități a binelui, a empatiei, a voluntariatului.
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Aș începe cu proiectele propuse și derulate de către Fundația Comunitară Buzău, continuând cu proiectele Centrului Cultural și Educațional Al. Marghiloman susținut de Primăria Municipiului Buzău cât și proiectele Inspectoratului Școlar Județean Buzău .
Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.
Gurguiatu Elena
Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău
Lansată în martie 2021, campania „Luna Femeii” continuă și în 2025, aducând în prim-plan femeile care contribuie activ la dezvoltarea comunității buzoiene. În fiecare an, această inițiativă evidențiază exemple autentice de implicare civică, filantropie și apartenență la comunitate, inspirând generațiile viitoare.
Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a susține și promova oamenii cu inițiativă, iar succesul edițiilor anterioare confirmă dorința buzoienilor de a avea modele pozitive reale în societate. În 2025, ne propunem să ducem mai departe această tradiție, continuând să oferim recunoaștere femeilor care, prin munca și dedicarea lor, schimbă în bine Buzăul.
Leave A Comment