DocRoads

DOCROADS România se adresează tinerilor realizatori de film din Europa (regizori, producători, editori, directori de imagine) cu un minim de experiență în domeniul audiovizual, care doresc să câștige experiență în industria internațională de film documentar.

Doneaza pentru Doc Roads pe Galantom

Inițiatorii DocRoads au pornit de la premisele

1. Având în vedere valoarea actuală a filmului documentar la nivel mondial, dar și lipsa, în România, a programelor de studiu în domeniu, atelierele de dezvoltare de proiecte de documentar vin să completeze potențialul industriei la nivel național, atrăgând, în același timp, și participanți din alte țări din Europa, pentru a promova filmul documentar pe plan european și internațional, a stimula coproducțiile și a oferi plus-valoare pasiunii tinerilor realizatori de film, dar și de a stimula apetitul cultural și dezvoltarea turismului în Buzău.

2.Fiind un proiect ce se va desfășura în județul Buzău, DOCROADS România va contribui, alături de Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, la dezvoltarea culturală a regiunii.

3. Toate filmele vor fi realizate în județul Buzău, iar la final, 5 participanți selectați pentru participarea la coproducția internațională „Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) vor participa la realizarea unui proiect despre unul dintre cei mai faimoși buzoieni – primul globetrotter român, Dumitru Dan.

La finalul primei ediții a DOCROADS România, cei 20 de participanți (+3 bursieri din Buzău) vor avea cunoștințe de: - Teoria filmului documentar - Structuri narative - Structuri vizuale - Viziunea regizorală - Realizarea unei prezentări a proiectului – pitching la nivel internațional - Preproducție, producție și postroducție de film documentar - Marketing și comunicare de film - Lucrul în echipă pentru co-producții internaționale 5 dintre cei 20 de participanți vor fi selectați pentru a face parte din echipa de producție a proiectului de film documentar ”Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) – un film ce va spune povestea lui Dumitru Dan, primul globetrotter român care, la începutul secolului trecut, fiind student la Paris la Facultatea de geografie, a făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând 100.000 de kilometri in 6 ani, în costum popular şi opinci reuşind să fie deopotrivă şi ambasador al culturii româneşti în străinătate. Filmul va fi o coproducție România-Grecia-Germania.

Obiective

1. Realizarea a 5 proiecte de film documentar cu potențial international, în județul Buzău

2. Punerea bazelor unui proiect anual de Atelier de Film Documentar DOCROADS în România, la Buzău și dezvoltarea potențialului cultural al orașului și județului

3. 5 dintre participanții la prima ediție a DOCROADS România vor fi selectați pentru a face parte din echipa de producție pentru proiectul de film documentar ”Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) – un film ce va spune povestea lui Dumitru Dan, primul globetrotter român care, la începutul secolului trecut, a făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând 100.000 de kilometri in 6 ani, în costum popular şi opinci.

Îți place proiectul? Donează pentru DocRoads

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Plevnei 36, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia