INTERVIU CU CORINA RĂDULESCU
Cum ți-ai ales activitatea profesională în care activezi și cine te-a susținut la început?
După 17 ani în care am crescut profesional și am acumulat experiență relevantă într-o bancă comercială, am decis că sunt pregătită să aplic pentru un post în Banca Națională a României – Agenția Buzău, poziție care m-a condus ulterior către zona educațională și de comunicare, pentru care nu conștientizam la acel moment că am abilități. Doamna director Georgeta Pufu a fost cea care a văzut în mine acest potențial și m-a convins rapid să accept provocarea de a activa în domeniul educației financiare.
Faci acum ce ai visat să faci?
Am visat încă din facultate să lucrez în Banca Națională a României, iar în copilărie îmi imaginam că o să fiu profesoară. De aproximativ doi ani, combinația celor doua s-a concretizat în activitățile de educație financiară pe care le desfășor în prezent și care îmi aduc o mulțime de satisfacții profesionale.
Cum te-a ajutat școala să devii omul care ești acum?
Educația este cel mai important factor în cadrul evoluției noastre, atât la nivel individual, cât și la nivel de societate. Școala, pe lângă cunoștințele dobândite, a contribuit la formarea unor valori importante precum responsabilitatea, respectul, comunicarea, empatia, colaborarea.
Care este impactul pe care activitatea ta îl creează în comunitatea locală?
Educația financiară joacă un rol important în construirea unei comunități echilibrate, prospere și rezistente la incertitudini financiare. Copiii trebuie să dezvolte cunoștințe și abilități financiare cât mai devreme, pentru ca în viitor să poată lua decizii financiare sănătoase, informate și responsabile și să participe activ la viața economică locală.
Ce înseamnă comunitate pentru tine?
Comunitate înseamnă o familie mai mare, în care sarcinile și responsabilitățile sunt împărțite între membrii săi, dar care contribuie la construirea unui trai echilibrat, prosper și sustenabil pentru toți membrii comunității, pe termen lung.
Alege și descrie un moment la care ai contribuit cu o schimbare în comunitatea buzoiană și spune-ne ce anume te-a motivat să faci asta.
În toate sesiunile de educație financiară pe care le-am desfășurat în cadrul rețelei școlare buzoiene am încercat, ca pe lângă dobândirea unor noțiuni și cunoștințe financiare, să contribui la dezvoltarea unor abilități în a face alegeri corecte și informate și de a dezvolta un simț critic față de diversele surse de informații în domeniul financiar-bancar.
Ce crezi că trebuie să facem fiecare dintre noi pentru a avea o comunitate mai implicată sau mai unită?
Cred că fiecare dintre noi are un rol important în cadrul comunității prin ceea ce a ales să facă zi de zi. Și dacă fiecare dintre noi ne îndeplinim cu responsabilitate sarcinile acolo unde ne aflăm, cu siguranță vom avea o comunitate mai unită și mai implicată.
Care sunt inițiativele locale din Buzău pe care le admiri?
Proiectele Fundației Comunitare Buzău, Proiectele Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău, Proiectele Geoparcului „Ținutul Buzăului”
Recomandă alte 3 femei cu inițiativă din județul Buzău.
Florina Potîrniche – Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău, Iuliana Preda – Voestalpine Railway Systems Romania, Oana Matache – Primăria Municipiului Buzău
Despre campania Luna Femeii cu inițiativă în Buzău
Lansată în martie 2021, campania „Luna Femeii” continuă și în 2025, aducând în prim-plan femeile care contribuie activ la dezvoltarea comunității buzoiene. În fiecare an, această inițiativă evidențiază exemple autentice de implicare civică, filantropie și apartenență la comunitate, inspirând generațiile viitoare.
Campania face parte din misiunea Fundației Comunitare Buzău de a susține și promova oamenii cu inițiativă, iar succesul edițiilor anterioare confirmă dorința buzoienilor de a avea modele pozitive reale în societate. În 2025, ne propunem să ducem mai departe această tradiție, continuând să oferim recunoaștere femeilor care, prin munca și dedicarea lor, schimbă în bine Buzăul.
Leave A Comment