Rezultate
Călătoria Navei Științescu în județul Buzău în ediția 2.0 (2023)
Fondul Științescu Buzău finanțează proiecte care fac știința mai atractivă pentru copii
În cea de-a doua ediție a Fondului Științescu Buzău, 8 proiecte STEAM din județul Buzău au fost câștigătoare, și au primit, în total, 155.066 lei finanțare pentru implementare.
Proiectele au fost implementate în mediul rural și urban, de către 4 ONG-uri și 4 grupuri de initiativă, având estimați aproximativ 3.360 de beneficiari direcți.
Pe 29 septembrie 2023 comunitatea buzoiană cunoaște și sărbătorește proiectele implementate în cadrul evenimentului Gala Științescu, găzduită la Muzeul Județean Buzău.
Lumea Culorilor
Grup de inițiativă C.E. Profi AS – Colegiul Economic Buzău
7 activități interactive prin care se subliniază importanța pigmenților din natură, rolul acestora în procesele de polenizare și fotosinteză în scopul asigurării unui viitor mai bun al Planetei: dezbateri și activități practice: extragerea pigmenților din frunze, flori, fructe, colorare a diferitelor țesături, obținerea de săpunuri și creme, folosind pigmenți naturali și produse apicole.
Visul Fluturelui
Grup de inițiativă Pedafly
Proiectul reunește ateliere transdisciplinare (biologie, geografie, fizică, matematică, arte) care vor aduce în prim plan învățarea practică, unde elevii vor dezvolta competențe STEAM. Proiectul explică prin experimente științifice lumea macro și micro, dincolo de lumea virtuală din spatele ecranelor.
Excursii pentru elevii din Lopătari
Grup de inițiativă Profesor la tara
Proiectul oferă experiențe inedite pentru copiii din Lopatari și părinții lor care nu iși permit financiar să meargă într-o excursie. Activitati: 2 excursii în zona Aluniș pentru 20 de preșcolari și părinților însoțitori și 30 de școlari din clasa primară cu 5 însoțitori adulți.
Viitorul electric al Liceului Moisil
Asociatia PRO Moisil Buzau
Proiectul implică amenajarea unui spațiu exclusiv (o mini-garsonieră) pentru desfășurarea stagiilor de pregătire practică pentru elevii de la domeniul Electric (domeniul tradițional al liceului Moisil) unde să se desfășoare activități practice reale ca viitori electricieni.
Redescoperim lumea prin macrofotografie
Grup de inițiativă Viata printr-o lentila
Proiectul aduce în atenția elevilor de gimnaziu artă fotografică împletită cu arta digitală, biologia și chiar experimente chimice. Elevii vor beneficia de 24 de ateliere STEAM cu o durată de 2h unde fiecare elev va trece pe la microscopul digital, va învăța să-l instaleze, să-l mânuiască. În plus, se vor realiza și schimburi de experiență cu școlile partenere.
RadioTeh
Asociația Tehnic 2010
Proiectul își propune realizarea unui studio media cu un post de radio care să emită informatii de interes pentru elevii liceului în timpul pauzelor. Postul de radio va dezbate și teme de actualitate pe tema învățământului profesional și tehnic avand invitații din diverse medii și companii, instituții, ONG-uri, meseriași, elevi cu rezultate, angajatori.
Învățăm fizica de la bunici
Asociația Zestrea Bisoceana
Proiectul urmărește crearea la scară redusă (aproximativ 1:4) a trei instalații (moară de apă, vâltoare, piuă) utilizate de bunicii noștri folosind forța naturii și diferite principii fizice. Instalațiile vor fi perfect funcționale, astfel încât fiecare copil, profesor sau părinte, le va putea utiliza și va putea învăța despre principiile fizice care le acționează. Amplasarea va fi în curtea Hub-ului țărănesc Zestrea Bisoceană din Bisoca.
Laborator umblător
Asociația Ținutul Buzăului
Proiectul constă în achiziționarea de materialele specifice unui laborator de știintă mobil cu care echipa Geoparcul Tinutul Buzaului s-a deplasat la școli care nu beneficiază de un laborator de stiinta. Prin intermediul laboratorului umblator s-au organizat ateliere educaționale în aer liber, în muzee, la punctele de vizitare (GeoGate, Muzeul Formelor) sau la sediul partenerilor.