EU SALVEZ

MAKE A DIFFERENCE

Un proiect menit să învețe copiii, tinerii și cadrele didactice din comuna Poșta Câlnău și împrejurimi pentru acordarea primului ajutor în caz de accidente

Împreună pentru micii salvatori

Proiectul educativ Eu Salvez este conceput pentru a instrui copiii și tinerii cu vârste între 6 și 15 ani în acordarea primului ajutor în caz de accidente.

Proiectul urmărește să stimuleze curiozitatea și pasiunea pentru diverse domenii prin furnizarea de informații relevante și interesante despre modul în care funcționează corpul uman, despre cauzele accidentelor și despre modul în care putem preveni acestea.

În cadrul proiectului, copiii și tinerii vor învăța tehnici de prim ajutor, cum ar fi acordarea de resuscitare cardio-pulmonară (RCP), aplicarea de pansamente și tăierea îmbrăcămintei în caz de urgență. De asemenea, vor fi instruiți în abilități practice, cum ar fi: cum să identifice semnele vitale ale unei persoane, cum să comunice eficient cu echipajul de intervenție și cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident de mașină sau de bicicletă.

Prin încurajarea copiilor și tinerilor să își dezvolte competențe în acordarea primului ajutor, proiectul Eu Salvez își propune să creeze o comunitate mai sigură, mai bine pregătită pentru a face față situațiilor de urgență care știe că „dar din dar se face Rai”.

Fii un erou de prim ajutor la şcoală şi în comunitatea ta!

Buget proiect

Buget solicitat: 15 000 lei

• Materiale și echipamente pentru amenajare: kituri prim ajutor, manechin, spirometru, trusă de resuscitare, targă pliabilă, pavilion activități outdoor, veste identificare personalizate, masă de lucru pliabilă, bandaje, benzi, șervețele dezinfectante, alte accesorii și consumabile
  • Resurse umane: medic, asistent medical, mentori, experți
  • Servicii de promovare și comunicare (print-uri, Facebook ads, servicii foto/video, design, website etc)

De ce?

Înțelegerea și dezvoltarea abilităților de prim ajutor

Stârnirea curiozității și interesului pentru știință și o mai mare implicare în școală și învățare

Îmbunătățirea sănătății și a siguranței

Dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare

Motivarea copiilor să voluntarieze

SCOPUL PROIECTULUI

Scopul proiectului educațional Eu Salvez este de a promova acordarea primului ajutor în caz de accidente printre copiii, tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani și cadrele didactice din școala din Poșta Câlnău și școlile din împrejurimi. Proiectul urmărește să încurajeze curiozitatea și pasiunea acestor tineri prin integrarea cunoștințelor de prim ajutor în activități interactive și practice. Scopul final al proiectului este de a-i ajuta pe tineri să înțeleagă importanța acordării primului ajutor în caz de accidente și să-i facă să se simtă pregătiți să acționeze în astfel de situații și să simtă bucuria de a face bine altora. Activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura la Școala Gimnazială Poșta Câlnău, cu precădere în sala de festivități.

Echipa de proiect

Grupul de inițiativă

Grupul de profesori din echipa de proiect a fost implicat în proiectul desfășurat la nivel național „Edsano – educația pentru sănătate” dar și în multe proiecte la nivel local și regional, în calitate de coordonatori. În anii anteriori au fost pregătite echipe de elevi care au participat la concursul național „Sanitarii Pricepuți”.

Viziunea grupului este de a dezvolta o comunitate de tineri care să aibă încredere în capacitățile lor de a ajuta oamenii în caz de urgență, învățând prin intermediul activităților interactive și distractive care să le stimuleze creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice.

Motto: Fii un erou de prim ajutor la şcoală şi în comunitatea ta!

Membrii echipei

Profesor Avram Luiza Loredana – manager de proiect, responsabil de implementarea proiectului

Profesor Toma Mihaela – coordonator comunicare, va facilita comunicarea dintre grupul de inițiativă și beneficiari precum și partenerii proiectului.

Profesori Mardari Oana Andreea, Baciu Aurelia, Baciu Constantin Iulian, Lazăr Costel, Bontea Carmen, Spătaru Ciprian – coordonatori activități;

Enache Denisa, Avram Daria Elena – elevi, responsabili promovare în mediul online;

Daria Găman, Mihalcea Andrei, Enache David, Avram Isabela, Munteanu Sorina, Crăciun Bogdan – elevi voluntari

Obiectivele proiectului

• Să instruiască copiii și tinerii cu privire la acordarea primului ajutor în caz de accidente, folosind tehnici moderne și interactive.
  • Să îmbunătățească cunoștințele și abilitățile participanților în acordarea primului ajutor, prin teste de evaluare înainte și după participarea la proiect.
  • Să ofere oportunități egale pentru toți participanții și să fie accesibil din punct de vedere financiar, geografic și lingvistic.
  • Să stimuleze interesul pentru științe prin utilizarea de exemple practice și tehnologii moderne.

• Să se desfășoare pe o perioadă de 4 luni, cu întâlniri regulate în fiecare săptămână sau la două săptămâni, și să se încheie cu un eveniment de prezentare a cunoștințelor și abilităților dobândite de participanți.

Transformă acest proiect în realitate!

Cu sprijinul tău, oferi cursuri de prim ajutor pentru 460 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani – elevi din clasele primare și gimnaziale din Poșta Câlnău și localitățile apropiate, 48 cadre didactice, 2 cadre didactice auxiliare, 9 personal îngrijire.

Paricipă la Cercul de Donatori Buzău ediția 5

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

VINO ȘI TU

Invităm comunitatea locală joi seară pe 7 decembrie 2023 la ora 18:00 la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2023. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze pentru aceste trei proiecte tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații. Află mai multe despre eveniment aici: Cercul de Donatori Buzău ediția 5.