FONDUL DE BURSE

un program de sprijin inițiat de Fundația Comunitară Buzău în 2018

Împreună aducem valoare în educația copiilor din Buzău!

Fondul de Burse se desfășoară în parteneriat cu ONG-uri locale iar bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni.

 

Scopul Fondului de Burse

Identificăm organizații non-profit din județul Buzău active în domeniul educației și care își doresc să fie parteneri în procesul de implementare al fondului de burse.

Identificăm şi susținem împreună elevi/studenți cu rezultate bune la învăţătură, ce au o pasiune sau un talent într-o anumită direcție, dar care, din cauza resurselor limitate, sunt în pericol de încetinire a procesului de învățare ori de pierdere a potențialului.

Construim în jurul bursierilor o comunitate de oameni care să-i sprijine, oferindu-le nu doar ajutor financiar ci şi idei sau sfaturi pentru a-i ajuta să se descopere şi sa aibă rezultate mai bune. 

Fondul de Burse este un program de sprijin inițiat de Fundația Comunitară Buzău în 2018 pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate. Începând cu 2021, Fondul de Burse se desfășoară în parteneriat cu ONG-uri locale iar bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni.

Credem cu tărie că viitorul unei țări depinde de calitatea educației și de conștientizarea importanței acesteia încă de la cele mai mici vârste. În județul Buzău sunt mulți copii talentați al căror potențial maxim nu poate fi atins din cauza lipsei de resurse financiare astfel încât, fără un sprijin exterior, mulți dintre elevi sau familiile acestora nu îndrăznesc să viseze spre performanță. Din acest motiv, împreună susținem tineri talentati în drumul lor spre atingerea potențialului maxim. 

Pentru că știm că atunci când vrei să ai un impact real este important să ai alături parteneri care au valori comune și luptă pentru aceleași idealuri, pornim acțiunea noastră în fondul de burse prin colaborări cu organizații non-profit care activează profesionist în comunități de elevi, asociații care cunosc cel mai bine beneficiarii finali. Prin Fondul de Burse, Fundația Comunitară Buzău împuternicește ONG-urile locale active în domeniul educației să  ofere oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară și să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unei finanțări nerambursabile către ONG-ul partener care se va finaliza printr-un sprijin financiar către beneficiarul final. De asemenea, ne dorim că aducem un aport real în creșterea capacităților organizaționale ale partenerilor prin oferirea de suport și training de specialitate în domenii pliate pe nevoile partenerilor. În acest sens, vom organiza întâlniri cu partenerii pentru identificarea nevoilor și așteptărilor lor.

Eforturile noastre comune sunt susținute de resurse locale ale buzoienilor și companiilor ce aleg să pună umărul la dezvoltarea comunității.

Informații generale

Prima rundă de finanțare în 2021 din cadrul Fondului de Burse este activă începând cu data de 1.01.2021.

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor de către ONG-uri este 22.03.2021.

Beneficii pentru ONG-urile partenere selectate

Oportunitatea de a obține finanțare pentru beneficiari din comunitatea sa și ocazia de a accesa mai ușor finanțări ulterioare.

Acces gratuit la sesiuni de formare pentru membrii ONG-urile partenere selectate, în funcție de nevoi. 

Oportunități de promovare pe canalele de comunicare ale Fundației Comunitare Buzău și presa locală

Șansa de a fi printre primii parteneri non-profit în cadrul Fondului de Burse derulat de Fundația Comunitară Buzău.

Descarcă ghidul de finanțare

Află din ghid informații despre criteriile de eligibilitate, condițiile de obținere a burselor, valoarea burselor, programul de mentorat, procesul de selecție, documente necesare.

Înscrie-te acum pentru finanțare!

ONG-urile care doresc să obțină finanțări pentru elevi și studenți din comunitățile lor vor trimite cererile de aplicare și documentele necesare în format electronic pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 22 martie 2021, ora 18:00. Email-ul va conține:

 

Juriul este format din:

  • Calin Bostan - Opinia Buzău
  • Constantin Nistor - Fundatia Autonom
  • Grațiela Petcu - profesor Merito
  • Ioana Dumitru - Consiliul Județean al Elevilor
  • Monica Mocanu - profesor Merito
  • Fundația Comunitară Buzău

Fondul de Burse nu este potrivit în acest moment pentru ONG-ul tău? Vrei să ai acces și la alte tipuri de finanțări, apeluri de proiecte, evenimente, cursuri, resurse?

Înscrie-te aici: Harta faptelor bune din Buzău

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Str. Victoriei nr. 9, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia