Fondul de Burse este un program de sprijin inițiat de Fundația Comunitară Buzău în 2018 pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate.

La noi, în Buzău, avem elevi cu mult potențial, care însă pierd șansa de a se dezvolta din cauza resurselor limitate. Cauzele sunt aceleași mereu: sărăcia, lipsa de educație a părinților, apartenență la o comunitate care nu valorifică performanța, lipsa de centre educaționale în comunitate, lipsa de motivație.

Credem cu tărie că viitorul unei țări depinde de calitatea educației și de conștientizarea importanței acesteia încă de la cele mai mici vârste. În județul Buzău sunt mulți copii talentați al căror potențial maxim nu poate fi atins din cauza lipsei de resurse financiare astfel încât, fără un sprijin exterior, mulți dintre elevi sau familiile acestora nu îndrăznesc să viseze spre performanță. Din acest motiv, împreună susținem tineri talentati în drumul lor spre atingerea potențialului maxim.

Când ei se ridică, se ridică și Buzăul.

Știm cu toții că e greu să ajungi cineva, să te dezvolți fără o susținere financiară minimă, fără un sprijin din partea unui profesionist care să te ghideze, să-ți arate cum, să te încurajeze. Și ar fi păcat ca acești copii să nu-și atingă potențialul maxim. Pentru că dacă cresc ei, crește și orașul nostru. Un copil deștept, cu resursele necesare poate să însemne un inginer mai bun în Buzău. Un programatoare geniu în Buzău. Poate chiar un Hagi în Buzău. Când ei se ridică, se ridică și Buzăul.

Ce vrem să facem

Așa că noi, Fundația Comunitară Buzău, construim Fondul de Burse pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate. Bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori chiar de aici, din Buzău.

Mai exact, vrem să:

OPRIM PIERDERILE

Reducem numărul de “talente pierdute”

DEZVOLTĂM POTENȚIAL

Scoatem tot ce e mai bun din copiii din medii defavorizate

OFERIM ÎNCREDERE

Îi motivăm la maxim pe acești tineri, să-și cultive potențialul

CONSTRUIM O REȚEA

Susținem ONG-urile care se ocupă de acești tineri

Împreună aducem valoare în educația copiilor din Buzău!

Fundația Comunitară Buzău oferă burse de 5000 de lei* tinerilor din județul Buzău despre care știm că ar putea mult mai mult cu sprijinul necesar, prin intermediul ONG-urilor locale care au identificat acești elevi și studenți și administrează bursele. Fondurile pot susține cheltuieli pentru aparatură IT, Instrumente muzicale, pentru pictură, desen, echipamente speciale sportive, transport, cărți, masă, cazare/cămin, taxe participare concursuri și alte costuri necesare activităților curriculare și extracurriculare, workshop-uri, consultări ale specialiștilor, cursuri de perfecționare etc.

Bursierii din prima rundă a Fondului de Burse

Zota Irina (17 ani)

Reprezentată de: Asociația de Părinți și Cadre Didactice Margareta Sterian Buzău

Elevă: clasa a XI-a, Liceul de Arte “Margareta Sterian”

Media din ultimii 3 ani: 9,95

Super-putere: pianul - vezi video

Rezultate: premii la concursuri locale, regionale și naționale.

De ce bursă: progres în cariera artistică prin participarea la mai multe Masterclass-uri, Concursuri Internaționale și Festivaluri dar și prin achiziționarea unor instrumente de studiu performante.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• 21 de ședințe de pregătire pianistică (1 ședință/săptămână - 6 luni) alături de profesori universitari din București. Total: 4200 Ron.
  • 600 Ron: acordarea și repararea pianului personal.
  • 200 Ron: taxe participare concursuri de interpretare muzicală.

Ion Bogdan - Gabriel (17 ani)

Elev: clasa a XI-a, Liceul de Arte “Margareta Sterian”

Media din ultimii 3 ani: 9,54

Super-putere: desen, arhitectură - vezi lucrări

Rezultate: premii la concursuri locale, regionale și naționale.

De ce bursă: creșterea calității și perfecționarea talentelor, participarea la concursuri, intrarea la Universitatea de Arhitectură.

• Masă de lucru pentru desen tehnic si arhitectură: aprox. 900 RON
  • Tabletă grafică de desen IPad Air 4 (2020) si stylus (apple pencil gen 2): 3100 + 800 RON
  • Set de șabloane tehnice profesionale, seturi noi de echere, teu si altor ustensile de lucru de desen tehnic: aprox. 400 RON
  • Ore de pregătire pentru admiterea la facultatea de arhitectura.

Alexandru Gheorghiță (21 de ani)

Reprezentată de: Asociația Liga Elevilor Meseriași

Student: Anul II, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Universitatea Politehnica din București, specializare Robotică și sisteme mecatronice

Media din ultimii 3 ani: 9,68

Super-putere: tehnologie, robotică

Rezultate: premii la concursuri tehnice și cercuri științifice, voluntar Crucea Roșie și Liga Elevilor Meseriași.

De ce bursă: achiziția de materiale și participarea la cursuri ce ajută la performanță în domeniul roboticii și automatizării.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• bunuri și servicii - 3000 lei: componente electronice, plăci programabile arduino, motoare (pas cu pas, servomotoare, liniare), plăci programabile rasberry pi, sisteme senzoriale externe (senzori, traductoare), consumabile imprimanta 3d (filament - pla, flexi, componente de schimb), materiale consumabile (piese electronice, fludor)

• cursuri - 2000 lei: cursuri de python (materiale fizice- cărți), cursuri online

Dumitru Cristina Gabriela (20 de ani)

Reprezentată de: Asociația Sudcarpatica

Studentă: Anul II, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine București

Media din ultimii 3 ani: 9,44

Super-putere: desen - vezi lucrări

Rezultate: premii la concursuri internaționale

De ce bursă: dezvoltarea abilitatilor si talentului nativ ce o pot propulsa pe o piata artistica efervescenta, poate sa transforme o pasiune intr-o activitate aducatoare de venit.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• achizitia unui laptop performant
  • materiale pentru pictură
  • curs intensiv care sa acopere tehnicile desenului artistic

Șerban Cristian Dorin (14 ani)

Reprezentat de: Asociația Parintilor „Sprijiniti Scoala”

Elev: Clasa a VI-a, Scoala Gimnaziala “G. E. Palade”

Media din ultimii 3 ani: 9,86 și FB

Super-putere: handbal

Rezultate: premii la campionate naționale de handbal

De ce bursăAchizitionarea de echipamente pentru practicarea handbalului, sprijin pentru achitarea cheltuielilor cu deplasarea si cazarea la competitiile sportive, taxe de participare, abonamente sportive, abonamente club.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• achizitionarea de echipamente si material sportiv pentru practicarea handbalului
  • sprijin pentru achitarea cheltuielilor cu deplasarea
  • taxe și cazarea la competitiile sportive, tabere
  • abonamente club,
  • cheltuieli refacere medicala si tonifiere.

Dinu Valentin Madalin (17 de ani)

Reprezentat de: Asociația Alexandru Marghiloman

Studentă: Clasa a XI-a, Liceul Teoretic “Alexandru Marghiloman”

Media din ultimii 3 ani: 9,08

Super-putere: informatică

De ce bursă: pregătirea individuală la disciplinele informatică și matematică atât pentru examenul de bacalaureat, cât şi pentru admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti, facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• achiziția de piese robotice pentru a programa cu Arduino
  • echipamente tech
  • plata orelor de pregătire la informatică și matematică

Gogan Maria (13 ani)

Reprezentat de: Asociația Tradiție pentru viitor

Elev: Clasa a VI-a, Școala Gimnazială Scorțoasa

Media din ultimii 3 ani: FB, FB și 8.21

Super-putere: canto

De ce bursă: perfecționarea aptitudinilor muzicale prin lecții suplimentare individuale de canto.

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• prin susținerea săptămânală a unei ședințe de canto individual alături de Nicoleta Buga Neagu + transport: 120 lei/ședință;
  • Achiziționarea de costumație adecvată necesară participării la diferite concursuri, emisiuni etc;
  • Compoziție piesă individual: 450 lei;
  • Înregistrare piesă studio: 450 lei;
  • Participarea la emisiuni cu piesă individual: 150 lei;

Spiridon Denisa (10 de ani)

Reprezentat de: Asociația Tradiție pentru viitor

Studentă: Clasa a IV-a, Școala Gimnazială Scorțoasa

Media din ultimii 3 ani: FB

Ce ar face cu 5000 lei acum:

• Susținerea săptămânală a unei ședințe de canto individual alături de Nicoleta Buga Neagu + transport: 120 lei/sedința;
  • Compoziție piesă individual: 450 lei;
  • Înregistrare piesă studio: 450 lei;
  • Participarea la emisiuni cu piesă individuală: 150 lei.

M.S. (15 ani)

Reprezentat de: Asociatia Lindenfeld – Programul Educational Ajungem MARI

Elev: Clasa a IX-a, Liceul Tehn. Economic „Elina Matei Basarab Rm. Sărat”

Media din ultimii 3 ani: 8,46

Super-putere: canto

Rezultate: premii la concursuri locale de canto

De ce bursădezvoltarea aptitudinilor vocale de canto, participarea la concursuri de muzică. M.S. isi doreste sa urmeze Conservatorul.

• Ședințe canto cu profesor Andra Botez – cost pachet 5 sedinte de 575 lei
  • Baza tehnica pentru pregatire si inregistrare piese: laptop, programe de inregistrare audio - 2325 lei, microfon + stativ – 600 lei, casti profesionale – 600 lei.
  • Sedinte de pregatire pentru orga, instrument pe care M.S. doreste sa il studieze si care il va ajuta sa isi antreneze urechea muzicala – pachet 10 sedinte de 900 lei
  • Asociatia Lindenfeld oferă: orga, sedinte canto cu profesor Alexandra Ciornei – cost 308 lei/ luna pentru 4 sedinte

T.I.C. (14 ani)

Reprezentat de: Asociația Lindenfeld – Programul Educational Ajungem MARI

Studentă: Clasa a IV-a, Școala Gimnazială Scorțoasa

Media din ultimii 3 ani: 9,33

Super-putere: atletism

De ce bursă: obținerea performanței sportive in atletism prin continuarea antrenamentelor si participarea la competitii sportive.

• Echipament performant pentru atletism: aprox. 1500 lei

• Achizitionarea a 7 garduri pentru antrenament + 3 de rezerva in valoare de 300 - 400 lei: total 3000 lei

• Bani de buzunar pentru deplasările la concursuri: 500 lei

• Clubul Sportiv Voita se angajeaza sa il sustina in continuare prin participarea la antrenamente si deplasarile la concursuri

Îți mulțumim pentru implicare!

Aici poți face o donație pentru Fondul de Burse, creat de Fundația Comunitară Buzău. Vom folosi banii strânși pentru a susține proiecte și initiative ale ONG-urilor partenere care susțin copii talentați din familii sărace.

Alege de mai jos tipul de donație pe care dorești să îl faci.

Donații rapide, prin plata online cu cardul

Transfer bancar:

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU
Detalii transfer: Fondul de Burse

Contract de sponsorizare, pentru companii, prin direcționarea de 20% din impozitul pe profit.

Donații în natură

Fii mentorul unuia dintre bursieri sau donează obiectele ori serviciile necesare dezvoltării lor. Pentru mai multe detalii, contactează-ne pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0750 720 049

Informații utile, termeni, condiții

• Bursierii au fost înscriși de către ONG-urile care îi reprezintă.
  • La apelul Fundației Comunitare Buzău s-au înscris 7 ONG-uri cu 16 bursieri și au fost selectați 10 bursieri.
  • Nu constituie criterii de acordare a burselor: sexul, religia, etnia, orientarea sexuală, apartenența politică, dizabilitatea.
  • Juriul care a făcut selecția a fost format din: Juriul este format din: Calin Bostan - Opinia Buzău, Constantin Nistor - Fundatia Autonom, Grațiela Petcu - profesor Merito, Ioana Dumitru - Consiliul Județean al Elevilor, Monica Mocanu - profesor Merito, Fundația Comunitară Buzău.
  • Fondul de Burse este derulat de Fundația Comunitară Buzău în mod permanent, cu 2 runde pe an, cu câte 10 bursieri în fiecare rundă.
  • Un procent de 10% din sumele alocate Fondului de Burse sunt alocate pentru administrarea și promovarea fondului.
  • Sumele se aloca ONG-urilor pentru bursieri, în ordinea punctajului obținut la jurizare.
  • Fundația Comunitară Buzău transferă sumele strânse către ONG-urile partenere, iar ONG-urile partenere sunt responsabile atât de de achizițiile materialelor și serviciilor necesare bursierilor dar și de urmărirea progresului bursierilor.
  • Valoarea unei burse poate fi de maxim 5.000 de lei, calculată în funcție de nevoile identificate. Fundația Comunitară Buzău și juriul Fondului de Burse își rezervă dreptul de a oferi burse cu o valoare mai mare, în urma unei decizii interne și a solicitării partenerului, sau de a propune parterului o valoare mai mică a bursei, în urma analizei cererilor.
  • Dacă în urma campaniei de strângerii de fonduri se strânge o sumă mai mare decât cea necesară celor 10 bursieri din rundă, diferența se reportează în următoarea rundă, pentru următorii 10 bursieri selectați.

Termeni și condiții, link-uri utile

Sediu: Str. Victoriei nr. 9, Buzău, Jud Buzău

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia