În perioada iunie 2018 - iulie 2019, Grupul de Inițiativă pentru Fundația Comunitară Buzău va organiza diverse acțiuni de strângere de fonduri și popularizare a inițiativei, având drept scop constituirea patrimoniului inițial necesar pentru înființarea fundației.

Fondurile astfel colectate - în valoare de 104.000 lei - vor fi ulterior investite într-un prim set de cauze pe care le găsim relevante pentru nevoile și oportunitățile județului. Astfel am selectat mai jos un set de cauze din domeniile educație (acces la educație pentru copii din medii defavorizate), mediu (promovarea patrimoniului natural, promovarea turismului, protecția mediului) și sănătate (acces la servicii medicale pentru comunități marginalizate).

Vă invităm să citiți mai multe despre cauzele pe care le va susține în primul an de activitate Fundația Comunitară Buzău.

Fond de educatie Buzau

Fondul de burse „Împlinim visuri”

Domeniu: Educație
Burse pentru susținerea copiilor cu posibilități materiale reduse să-și continue educația.
Fond de educatie Buzau

Centrul Educație de Senzație

Domeniu: Mediu, Educație
Cel mai modern punct de vizitare și spațiu educațional de mediu, realizat renovând o clădire istorică în com. Mânzălești, în cadrul zonei Geoparcului Ținutul Buzăului.
Sanatate screening cancer alaptare puericultura Buzau

Caravana medicală dedicată sănătății femeii.

Domeniu: Sănătate
Caravană medicală dedicată sănătății femeii, constând în analize și consultatii de prevenție a cancerului la sân și de col uterin, curs de alaptare si puericultura, educație și informare. Grupul tinta sunt femei din medii defavorizate.

Proiectele Cercul de Donatori Buzău în București

(În ordine alfabetică)

DocRoads

Obiective
  • Realizarea a 5 proiecte de film documentar cu potențial international, în județul Buzău
  • Punerea bazelor unui proiect anual de Atelier de Film Documentar DOCROADS în România, la Buzău și dezvoltarea potențialului cultural al orașului și județului
  • Organizarea unei echipe, dintre participanții la prima ediție a DOCROADS pentru proiectul de film documentar ”Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) – un film ce va spune povestea lui Dumitru Dan, primul globetrotter român care, la începutul secolului trecut, fiind student la Paris la Facultatea degeografie, a făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând 100.000 de kilometri in 6 ani, în costum popular şi opinci reuşind să fie deopotrivă şi ambasador al culturii româneşti în străinătate. Filmul va fi o coproducție România-Grecia-Germania, iar 5 dintre participanții la prima ediție a DOCROADS România vor fi selectați pentru a face parte din echipa de producție.

Tandemo

Obiective
  • Construirea unei platforme care să intermedieze întâlniri/intervenții video (prin skype) în școli între elevi și invitați cu idei și resurse valoroase din afară spațiului școlar.
  • Coagularea în anul școlar 2019-2020 a unei comunități de profesori în Buzău care să utilizeze instrumente dinamice și moderne pentru o mai bună educație în școlile lor
  • Obiectiv pe termen lung (după proiectul pilot)Generarea unui instrument care să contribuie (alături de Teleskop) la un proces consistent și ușor de utilizat de către profesori, de măsurare a transformărilor din școli.

UN Universal Language

Obiective
  • Educarea cetățenilor în lucrul cu câinii atât din punct de vedere profesional cât și personal
  • Realizarea de 3 ateliere practice de educare canină și acordarea primului ajutor pentru tineri și adulți

Status fundraising

Donatori

Suma donata fundatiei (mii RON)

Evenimente organizate

Directii pentru aceste fonduri

Vă așteptăm să construim împreună un Buzău mai prietenos, mai deschis, mai curat, mai implicat, mai educat, mai creativ și mai prosper.

Fundația Comunitară Buzău pe