COMUNICAT DE PRESĂ: 100 de participanți la Prânzișorul Boieresc organizat de Fundația Comunitară Buzău

7 octombrie 2019, Buzău. Fundația Comunitară Buzău a organizat în weekend-ul 5-6 octombrie 2019 a doua ediție a Prânzișorului Boieresc - un eveniment caritabil la Conacul Grigorescu din Rătești, Berca. La eveniment au participat 26 de copii și 100 de adulți care au donat 12080 de lei. Ediția din acest an a Prânzișorului a oferit oaspeților o experiență inedită în Ținutul Buzăului, cu un meniu boieresc reinventat, ateliere creative pentru copii, un târg de produse locale și excursii ghidate.

Prânzișorul Boieresc este un eveniment conceput de Fundația Comunitară Buzău, cu scopul de a aduce împreună atât buzoieni cât și turiști pentru a intra în contact cu bogățiile județului Buzău, să experimenteze o mică vacanță de toamnă cu specific buzoian, punând astfel umărul, alături de Fundația Comunitară Buzău, la dezvoltarea comunității. Printre cei 100 de participanți s-au numărat atât oameni obișnuiți interesați de această experiență dar și reprezentanți ai industriei locale, reprezentanți ai asociațiilor, specialiști în turism, cadre didactice cu spirit civic, interesați de metode de implicare în dezvoltarea comunității locale.

Prin donațiile lor, în valoare totală de 12080 de lei, din care 5710 lei au reprezentat costul produselor și serviciilor oferite, participanții susțin activitatea Fundației Comunitare Buzău. Pentru a fi sustenabilă, o fundație comunitară, ca orice entitate juridică, are costuri administrative ce includ chirie, salarii, taxe și impozite. Cu ajutorul donațiilor și implicării buzoienilor, Fundația Comunitară Buzău își poate desfășura activitatea și își poate pune în aplicare misiunea de a dezvolta comunitatea locală. Fundația Comunitară Buzău e un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale. Doritorii se pot implica în activitatea Fundației Comunitare Buzău prin mai multe metode, mai multe detalii despre acest lucru sunt pe website-ul oficial www.fcbz.ro

Fundația Comunitară Buzău le mulțumește tuturor participanților la Prânzișorul Boieresc pentru prezență, donații și gândurile bune. De asemenea, mulțumiri speciale merg și către Terra Carpatica - Conacul Grigorescu - gazda Prânzișorului și partenerii: Cezar Buterez, Bogdan Tănase, Serve, Liviu Birceanu, Primitiv Foods, Dulceața de Trandafiri, Gelateria Perozzi, Ferma Amurtel, Nicoleta Ungureanu - meșter popular, Frânturi de Ie și Zestrea Bisoceană.

• Creat la .
  • Vizualizări: 108

Termeni și condiții, link-uri utile

Sediu: Plevnei 36, Buzău, Jud Buzău