Comunicat de presa: Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău vă invită la Prânzișor Boieresc la Conacul Grigorescu – un eveniment de strângere de fonduri

Grupul de inițiativă Fundația Comunitară Buzău organizează alături de partenerii săi locali pe 10 noiembrie 2018, începând cu ora 11:30, un eveniment de strângere de fonduri pentru înființarea Fundației Comunitare Buzău. Evenimentul are loc la Conacul Grigorescu din Rătești, comuna Berca, Județul Buzău și include un prânz cu bucate tradiționale reinventate și ateliere creative pentru copii. Participarea se face doar pe bază de înscriere iar donația minimă recomandată este de 100 lei/adult.

În cadrul evenimentului de la Conacul Grigorescu, Terra Carpatica, în calitate de partener, oferă un prânz cu mâncăruri boierești buzoiene reinventate. De asemenea, în meniu vor fi și plăcinte și gogoși de la Cândești. Zestrea Bisoceană organizează ateliere creative pentru copii iar Arta Meșteșugului din satul Mierea le oferă oaspeților acces la atelierul lor de împletit coșuri de nuiele.

Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru constituirea și dezvoltarea Fundației Comunitare Buzău. Participarea se face doar pe bază de înscriere iar donația minimă recomandată este de 100 lei/adult. Copiii însoțiți care au sub 14 ani vor beneficia de intrare gratuită. Înscrierile se pot face completând formularul: https://www.fundatiacomunitarabuzau.ro/pranzisorbuzoian/ Participarea este limitată la maxim 50 de persoane iar prioritate vor avea cei care au donat prin transfer bancar anterior evenimentului.

Donațiile se pot face prin transfer bancar în contul Asociației pentru Relații Comunitare, IBAN: RO23BTRLRONCRT0098655809 cu mențiunea "donație înființare FC Buzău - PBB". Donațiile se pot face și în numerar la fața locului.

Mai multe informații despre eveniment (locația, meniul, activitățile propuse și împrejurimi), precum și inițiativa de constituire a Fundației Comunitare Buzău sunt disponibile pe pagina:
https://www.fundatiacomunitarabuzau.ro/pranzisorboieresc/ sau pe pagina Facebook a evenimentului:

Date de contact pentru orice informații sau nelamuriri privind evenimentul:
Telefon: 0763 959 912 / 0757 024 083

Despre grupul de inițiativă

Din primăvara lui 2018, un grup de buzoieni inimoși s-au apucat să pună bazele unei fundații comunitare dedicată comunității locale din Buzău. Ce definește acest grupul de inițiativă și acest demers?

Buzău e un județ bogat. Patrimoniu, natură, gastronomie, istorie, tradiții și autenticitate, toate se regăsesc din belșug în Buzău. Ceea ce nu înseamnă că în Buzău nu ne confruntăm și cu provocări - ce țin de sărăcie, marginalizare, degradarea mediului. Însă pentru ca potențialul județului să fie pus în valoare și, în egală măsură, provocările să-și găsească soluții, credem că e nevoie ca lideri locali să fie să identificați și sprijiniți, buzoienii cu spirit civic să fie mai bine conectați pentru a conlucra și inițiativele comunitare sa fie catalizate. Acesta poate fi menirea și aportul Fundației Comunitare Buzău și de aici decurge și motivația noastră de a contribui la înființarea fundației.

Despre fundațiile comunitare

Deși fundațiile comunitare funcționează deja în 16 comunități din România, multă lume încă nu înțelege ce fac fundațiile comunitare și care este rolul lor. Rolul lor primordial este acela de a construi încredere. Dicționarul definește încrederea ca acțiunea de a (se) încrede și rezultatul ei – sentimentul de siguranță față de cinstea, buna-credința sau sinceritatea cuiva. ”În opinia mea, încrederea este lipiciul social de care o comunitate are nevoie pentru ca ea să poată fi numită ACASĂ.” Rucsandra Pop, Director Program Fundații Comunitare în cadrul Asociației pentru Relații Comunitare.

Misiunea Fundațiilor este să transforme acest substantiv în verb, să inspire și să ajute oamenii din comunitățile în care activează să construiască lucruri împreună, cu resurse din comunitate. Fundațiile comunitare și toți partenerii lor – fie ei donatori, susținători sau organizații – sunt imaginea unei Românii utopice, dar o utopie pe care pas cu pas, program cu program, fundație cu fundație o punem în practică. O sintagmă potrivită fundațiilor e aceea de visător pragmatic. Ele nu doar visează la o comunitate mai bună, ci o construiesc împreună cu oamenii locului. Asociația pentru Relații Comunitare a deschis un cont bancar în care se strâng fondurile pentru implementarea proiectelor Grupului de Inițiativă pentru Fundația Comunitară Buzău în comunitate, până la înființarea Fundației.

Grupul de inițiativă Fundația Comunitară Buzău

• Creat la .
  • Vizualizări: 192

Termeni și condiții, link-uri utile