Prânzisorul Boieresc

Întâlnește echipa

Întâlnește echipa Fundației Comunitare Buzău și producătorii locali

• Ateliere creative

pentru cei mici și cei mari, oferite de meșteșugari buzoieni

eveniment FCBZ

Prânzișorul Boieresc

Fundația Comunitară Buzău vă invită în weekend-ul 5-6 octombrie 2019 în Ținutul Buzăului la ediția a 2-a a Prânzișorului Boieresc, la Conacul Grigorescu din satul Rătești, comuna Berca, lângă Vulcanii Noroioși. Pentru că prima ediție din noiembrie 2018 a fost foarte apreciată de către participanți, ediția din acest an vine la pachet cu o experiență completă, de weekend, cu un meniu mai bogat, mai multe activități, un târg de produse locale și excursii ghidate. Toate acestea au fost puse la cale de Fundația Comunitară Buzău și partenerii din comunitatea locală, cu ajutorul sponsorilor. Evenimentul este unul caritabil, astfel că o parte din costul de participare este direcționată către Fundația Comunitară Buzău.

O vacanță inedită în Ținutul Buzăului

Prânzișorul Boieresc este un eveniment caritabil care aduce la un loc mâncăruri boierești buzoiene reinterpretate, licori de pe Drumul Vinului, activități pentru cei mari și cei mici puse în scenă de meșteșugari locali, un târg de produse tradiționale din Buzău, excursii ghidate în Ținutul Buzăului și multe alte surprize. Scopul acestui eveniment este să creeze un context prietenos în care participanții să intre în contact cu bogățiile județului Buzău, să experimenteze o mică vacanță de toamnă cu specific buzoian, punând astfel umărul, alături de Fundația Comunitară Buzău, la dezvoltarea comunității.

Programul evenimentului

PROGRAM 5 OCTOMBRIE, 11:30

📍 Conacul Grigorescu

🔔 Prânzișor Boieresc, Târg de produse locale, muzica live, Ateliere creative, Drumeție

PROGRAM 6 OCTOMBRIE, 10:00

🔔 Drumeție ghidată pe Dealurile Pâclelor

Traseu tematic cultural pe Dealurile Pâclelor.

Povești ale locurilor: toponimia locală, geografia istorică a satelor vizitate, geografia culturală a Pâclelor ca repere în conștiința locuitorilor din epocile trecute, moșiile boierești.

Dificultate redusă, potrivit și pentru copii.

Durată aproximativă: 2h30min.

Ghid: Cezar Buterez - doctor în geografie umană al Universității din București

Cum faci rezervare la Prânzișor Boieresc 2019

Înscrierile se pot face completând formularul.

Donație minimă recomandată: 150 RON / adult, include:

• Bufet de antreuri “Slow Food“
  • Barbeque cu carne de la producatorii locali
  • Pizza "altfel" si paine din cuptorul pe lemne
  • Deserturi de toamna
  • Vin din Dealu Mare
  • Cafea
  • Apa
  • Targ de producatori locali
  • Ateliere pentru copii

Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani vor beneficia de intrare gratuită. O parte din fondurile colectate vor fi folosite pentru dezvoltarea și susținerea activității Fundației Comunitare Buzău.

Donațiile se pot face:

• prin transfer bancar în contul Asociației pentru Relații Comunitare, IBAN: RO23BTRLRONCRT0098655809 cu mențiunea "pt Fundatia Comunitara Buzau".
  • cash in ziua evenimentului

Participarea este limitată la maxim 100 de persoane, iar rezervarile achitate in contul bancar sunt considerate ferme.

Date de contact pentru orice informații sau nelamuriri:
Telefon: Andreea Simion0741 745 290

Sponsori