Cercul de Donatori Buzău este un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc proiecte cu impact social în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte. Acest mecanism de strângere de fonduri face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network, pus la cale în Buzău de G.I. Fundația Comunitară Buzău și localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Primul Cerc de Donatori Buzău a avut loc pe 29 mai 2019 la București.

Crowdfunding cu o notă caritabila. El aduce la un loc 2 componente.

Proiecte ce-și propun să producă o schimbare cu impact în societate.

Oameni care susțin financiar proiectele în care cred.

În toată lumea, cetățenii îşi iau comunitățile înapoi şi încep să influențeze direct viața cetății. Acesta este și scopul Cercului Donatorilor, un eveniment caritabil de strângere de fonduri ce presupune finanțarea unor proiecte propuse de oameni din județul Buzău, el aducând laolaltă persoane, asociații și întreprinderi sociale ce propun proiecte cu impact pozitiv în comunitatea buzoiană.

Calendarul evenimentului

• 15 aprilie - 9 mai  inscrierea proiectelor
  • 10 - 11 mai jurizarea proiectelor
  • 12 mai anuntarea proiectelor selectate
  • 13 - 28 mai pregatirea discursurilor și a prezentărilor
  • 29 mai Cercul de Donatori Buzău

Cum funcționează Cercul Donatorilor?

În cadrul evenimentului, fiecare candidat își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sală, într-un interval de maxim 6 minute.

Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spatiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro-bono etc.

În plus, Cercul Donatorilor este transmis live pe pagina Facebook a grupului de inițiativă Fundația Comunitară Buzău iar spectatorii pot face donații online. Proiectele selectate vor primi finanțarea obținută în cadrul evenimentului după 1 septembrie 2019.

Proiecte selectate

(În ordine alfabetică)

DocRoads

Obiective
  • Realizarea a 5 proiecte de film documentar cu potențial international, în județul Buzău
  • Punerea bazelor unui proiect anual de Atelier de Film Documentar DOCROADS în România, la Buzău și dezvoltarea potențialului cultural al orașului și județului
  • Organizarea unei echipe, dintre participanții la prima ediție a DOCROADS pentru proiectul de film documentar ”Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) – un film ce va spune povestea lui Dumitru Dan, primul globetrotter român care, la începutul secolului trecut, fiind student la Paris la Facultatea degeografie, a făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând 100.000 de kilometri in 6 ani, în costum popular şi opinci reuşind să fie deopotrivă şi ambasador al culturii româneşti în străinătate. Filmul va fi o coproducție România-Grecia-Germania, iar 5 dintre participanții la prima ediție a DOCROADS România vor fi selectați pentru a face parte din echipa de producție.

Tandemo

Obiective
  • Construirea unei platforme care să intermedieze întâlniri/intervenții video (prin skype) în școli între elevi și invitați cu idei și resurse valoroase din afară spațiului școlar.
  • Coagularea în anul școlar 2019-2020 a unei comunități de profesori în Buzău care să utilizeze instrumente dinamice și moderne pentru o mai bună educație în școlile lor
  • Obiectiv pe termen lung (după proiectul pilot)Generarea unui instrument care să contribuie (alături de Teleskop) la un proces consistent și ușor de utilizat de către profesori, de măsurare a transformărilor din școli.

UN Universal Language

Obiective
  • Educarea cetățenilor în lucrul cu câinii atât din punct de vedere profesional cât și personal
  • Realizarea de 3 ateliere practice de educare canină și acordarea primului ajutor pentru tineri și adulți

Îți plac și ție ideile buzoienilor noștri? Sustine-le! Si vino si la Cercul Donatorilor din Buzau!

Organizatorii Cercului de Donatori

Suntem un grup de oameni din Buzău care crede că adevărata schimbare în comunitatea în care trăim vine din implicarea responsabilă a fiecăruia și în același timp împreună. Ne-am adunat la un loc pentru a căuta inițiative locale, pentru a analiza, cântări, sfătui, alege cele mai bune proiecte, dar și pentru a duce vestea mai departe că lucrurile bune se întâmplă ACUM. Suntem mesageri ai schimbării și vrem să creăm o comunitate puternică a cercurilor de donatori, o rețea bazată pe prietenie și valori comune.

Coordonat de:
    Cu sprijinul: