Salvați Bâsca Mare

Un proiect al Grupului de Inițiativă Călin Dejeu, Cătălin Câmpeanu, Emilia Câmpeanu, Adrian Militaru
Râul Bâsca Mare poate dispărea in viitorul apropiat!
Râul Bâsca Mare este amenințat cu distrugerea totală de un proiect de aducțiune derulat de Hidroelectrica SA. În urma acestui proiect de aducțiune, tot debitul acestui râu montan va dispărea, afectând iremediabil dezvoltarea durabilă a unei zone de o incredibilă frumusețe, zonă ce include printre altele un habitat natural Natura 2000 ce include specii protejate la nivel European.

ÎMPREUNĂ putem opri acest proiect devastator. Iată care ne sunt planurile și cum puteți ajuta:

1. Vrem să dezvoltăm un ONG local care să își asume rolul de dezvoltator sustenabil al zonei. Râul poate fi doar poarta de acces pentru o multitudine de activități turistice în zonă. În Slovenia un râu similar aduce comunității fonduri anuale de 150 mil Euro prin servicii de turism conexe râului.

2. Căutăm cea mai bună soluție pentru singura metodă ce poate să salveze râul Bâsca Mare, acțiunea în instanța (o acțiune similară a salvat râul Jiu de la un proiect de aducțiune similar).

3. Căutăm parteneri pentru organizarea unui festival internațional de white water pe râul Bâsca Mare care sa demonstreze potențialul turistic imens al zonei prin participarea la acest eveniment a unui număr mare de sportivi din străinătate.

Cum vom face asta?

Vom face 3 acțiuni civice și ecologice în școlile locale pentru interacțiunea directă cu copiii x 2000 lei / acțiune = 6000 mii lei.

vom înființa un Club Sportiv local pentru copiii din zonă și dezvoltarea lor în sporturile de white water - 4000 mii lei.

vom face mai multe întâlniri în comunitate în vederea educației inspredezvoltarea comunităților locale în spiritul ecologic și civic. Dacă reușim acest lucru cu o strategie corectă putem să atragem foarte multe parteneriate cu agenții externe care să organizeze în România un turism de incoming bazat pe ideea de natură, tradiții și aventură.

Orice donație ajută la Salvarea Râului Bâsca Mare, a naturii și dezvoltarea zonei! Donează și tu!

Implică-te!

România se confruntă cu distrugeri masive ale zonelor naturale. Cu toții știm că pădurile sunt tăiate, că râurile din România dispar în proiecte de aducțiune sau de microhidrocentrale. Practic ne distrugem natura care este cea mai importantă și valoroasă resursă din România. Noi credem că natura din România poate să fie mai bine protejată dacă reușim să dezvoltăm comunitățile locale în spiritul ecologic și civic.

PS: Dacă vrei să te implici și tu in acest proiect, așteptăm un email de la tine la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu subiectul "Salvați Bâsca Mare".

Termeni și condiții, link-uri utile

Sediu social: E. Văcărescu nr 17, Buzău, Jud Buzău

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia