Înscrie-ți proiectul în Cercul de Donatori Buzău și obține finanțare din comunitatea ta!

Ai o idee care ar putea schimba comunitatea buzoiană în mai bine? Transformă ideea într-un proiect și înscrie proiectul între 1 - 22 noiembrie 2019 la evenimentul Cercul de Donatori Buzău și poți avea ocazia să îți prezinți proiectul în fața buzoienilor interesați să investească în ideea ta!
Cercul de Donatori Buzău ediția a II-a este un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc proiecte cu impact social în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte. Acest mecanism de strângere de fonduri face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă adusă în Buzău de Fundația Comunitară Buzău, susținută de Asociația pentru Relații Comunitare și The Funding Network, pentru localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Crowdfunding pentru comunitate
Cercul de Donatori aduce la un loc 2 componente.

Proiecte care-și propun să producă o schimbare cu impact în societate.

Oameni, donatorii, care susțin financiar proiectele în care cred.

De ce să-ți înscrii proiectul în Cercul de Donatori

FINANȚARE

Cercul de Donatori Buzău este o ocazie importantă pentru proiectele participante de a obține finanțare de la cei mai potriviți donatori din comunitate.

RESURSE

Donațiile din cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău nu reprezintă doar bani. Vei avea ocazia să cunoști oameni din comunitatea buzoiană care îți pot sprijini proiectul oferindu-ți expertiza lor, recomandări de specialiști sau produse și servicii care ți-ar fi de folos, spațiu de desfășurare pentru activitatea ta, produse, ore de voluntariat.

NETWORKING

La Cercul de Donatori ai ocazia să intri în contact și să creezi relații cu oameni din alte organizații, din companii implicate, donatori, echipa de organizare a Cercului de Donatori și echipa Fundației Comunitare Buzău.

COMUNITATE

Dezvoltarea comunității buzoiene este principalul scop al acestui eveniment de crowdfunding în Buzău. Participând la eveniment, ai ocazia să creezi un impact pozitiv în județul Buzău împreuna cu oameni cheie din comunitate și să generezi schimbarea în bine pe care ți-o dorești.

ÎNVĂȚARE

Indiferent dacă proiectul tău va fi selectat sau nu pentru evenimentul Cercul de Donatori Buzău care va avea loc în data de 11 decembrie 2019, aceasta este o ocazie importantă de învățare în ceea ce privește realizarea unui proiect, pregătirea unei prezentări, promovarea proiectului în fața unui public larg, construirea de relații noi.

PROMOVARE

Cele mai bune proiecte selectate pentru evenimentul Cercul de Donatori Buzău din 11 decembrie 2019, vor beneficia de promovare intensă prin website online, comunicate de presă, rețele de socializare. În plus, fiecare proiect va avea și o pagină de fundraiser pe platforma Galantom.ro prin care va putea strânge donații online de la donatorii care nu vor fi prezenți la eveniment.

Cum știi dacă ideea ta este eligibilă pentru participarea la Cercul de Donatori Buzău

Orice idee de schimbare în bine a comunității buzoiene este binevenită. Pentru înscrierea proiectului la Cercul de Donatori Buzău din 11 decembrie 2019, este important să ai în vedere câteva lucruri:

• Aplicantul se încadrează într-una dintre următoarele categorii: grup de inițiativă (grup de minimum trei persoane dintre care cel puțin una cu vârsta peste 18 ani) sau ONG.
  • Activitățile propuse pot fi implementate în termen de 6 luni de la data primirii finanțării
  • Bugetul solicitat se încadrează în jurul valorii de 12 000 de lei dar nu reprezintă neapărat întreaga sumă necesară proiectului. 10% din sumele donate vor acoperi costurile organizării evenimentului.
  • Proiectul înscris rezolvă o nevoie reală sau produce impact real în comunitate
  • După implementarea activităților, se poate face dovada rezultatelor
  • Este sau poate deveni un proiect pe termen lung, sau la scara mai mare.
  • Aplicantul poate atrage în cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău 2019 dar și prin pagina Galantom donațiile ce însumează finanțarea solicitată.

Descarcă și completează aplicația de aici! Apoi înscrie proiectul!

Calendarul evenimentului Cercul de Donatori ediția a II-a

Timeline Cercul de Donatori Buzau

1 -22 Noiembrie

Înscrierea proiectelor
În acest interval acceptăm aplicațiile dvs ca grup de inițiativă sau ONG. SRL-urile nu sunt eligibile!

23-26 Noiembrie

Jurizare aplicatii
Selecția de către juriul nostru a celor mai bune 3 Proiecte pentru Buzău, după criteriile publicate aici.

27 Noiembrie

Publicarea celor 3 proiecte selectate
Odată jurizarea încheiată, vom anunța public proiectele selectate.

28 Noiembrie - 10 Decembrie

Promovarea Proiectelor
Perioada de promovare a proiectelor pe toate canalele media, pregătirea prezentărilor, organizarea evenimentului.

11 Decembrie

Desfășurarea evenimentului CERCUL DONATORILOR BUZĂU
Ne întâlnim în locația anunțată, cu inima deschisă și cu determinare să facem împreună Buzăul cu 3 inițiative mai frumos!
  • 1 -22 Noiembrie

• 23-26 Noiembrie

Jurizare aplicatii
  • 27 Noiembrie

Publicarea celor 3 proiecte selectate
    Odată jurizarea încheiată, vom anunța public proiectele selectate.
  • 28 Noiembrie - 10 Decembrie

Promovarea Proiectelor
  • 11 Decembrie

Desfășurarea evenimentului CERCUL DONATORILOR BUZĂU
  • 1-22 noiembrie 2019
  • 23-26 noiembrie 2019
    Jurizarea proiectelor
  • 27 noiembrie 2019
    Anunțarea celor 3 proiecte selectate
  • 28 noiembrie - 10 decembrie 2019
    Pregătirea discursurilor și a prezentărilor
  • 11 decembrie 2019
    Cercul de Donatori Buzău

În perioada de jurizare a proiectelor înscrise, aplicanții pot fi contactați pentru diverse clarificări.

Juriul Cercului de Donatori Buzău - ediția a II-a

Suntem un grup de oameni din Buzău care crede că adevărata schimbare în comunitatea în care trăim vine din implicarea responsabilă a fiecăruia și în același timp împreună. Ne-am adunat la un loc pentru a căuta inițiative locale, pentru a analiza, cântări, sfătui, alege cele mai bune proiecte, dar și pentru a duce vestea mai departe că lucrurile bune se întâmplă ACUM. Suntem mesageri ai schimbării și vrem să creăm o comunitate puternică a cercurilor de donatori, o rețea bazată pe prietenie și valori comune. Noi suntem:

Florina Potîrniche

este formator și autor de programe de educație pentru tineri. Lucrează în sectorul non-guvernamental de peste 12 ani, iar în 2015 a devenit ofițerul de educație al rețelei europene MIJARC.

Lavinia Iordache

este craioveanca, pasionată de călătorii, sport, filme și cărți care schimbă perspectivele asupa lumii. Are 12 ani de experiență în managementul proiectelor și marketing internațional. Motto-ul ei este "do good, be good".

Oana Matache

este absolventă a Sheffield University Marea Britanie, este psiholog și managerul Centrului Educațional Eduteka din Buzău. După 7 ani petrecuți în mai multe țări din Europa, Oana s-a întors acasă, împreună cu familia sa, pentru a contribui la dezvoltarea locală a Buzăului.

Ana Ioanițescu

Monica Mocanu

este profesoară de matematică, prof Merito și motorașul neobosit din spatele aplicațiilor teleskop și tandemo. Nu crede în revoluții în educație, mai degrabă în soluții care dau libertate de acțiune și conferă încredere.

Sabina Gherghe

este Președintele Consiliului Județean al Elevilor, are 17 ani și este elevă. Sabina este un voluntar dedicat al evenimentelor culturale și artistice.
  • Membrii Fundației Comunitare Buzău

Pentru a vedea echipa noastră, click aici.

Cum funcționează Cercul de Donatori?

În cadrul evenimentului, fiecare fiecare inițiator al celor 3 proiecte selectate își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sală, într-un interval de maxim 6 minute.

Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Transparență și responsabilitate

Punctăm aici, cu text mare, câteva detalii administrative:

• 10% din sumele donate vor acoperi costurile organizării evenimentului
    • finanțările vor fi acordate imediat după finalizarea procedurii legale de înființare a FCBZ
    • prin finanțarea proiectelor, FCBZ își asumă monitorizarea implementării și rezultatelor lor, precum și raportarea față de donatori;
    • invităm inițiatorii proiectelor neselectate să participe după eveniment la o întâlnire de feedback și consultanță