Echipa
Fundației Comunitare Buzău

La sfarsitul anului 2017, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) a facut un apel public catre oamenii cu initiativa din Buzau pentru infiintarea unei fundatii comunitare. Trei buzoience plecate de ani buni în capitală și implicate civic în diverse organizații nonprofit din țară (Alexandra Chiru, Marina Neagu, Raluca Bucur) au preluat initiativa si au redactat scrisoarea de intentie. A fost o aplicație atat de bună incat nu a mai avut nevoie de interviu sau clarificării ulterioare. A fost selectată din prima. Au urmat sesiuni de invatare de la alte fundatii comunitare cu experienta si apoi au inceput sa caute si alti oameni in Buzau care voiau sa se alăture proiectului ce viza dezvoltarea comunitatii locale.

Cu sprijinul ARC, au avut loc primele întâlniri în Buzău, la care s-au alăturat rând pe rând oameni care își doreau mai mult de la acest județ. După câteva luni de întâlniri, în care unii simpatizanți ai ideii s-au alăturat, unii și-au pierdut interesul, alții aveau așteptări diferite, până la sfârșitul anului 2018 s-a format Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Buzău. Eram pe atunci în jur de 10 persoane implicate activ în principalul demers: înființarea Fundației Comunitare Buzău.

Conform legii de la acel moment, pentru înființare era necesar și un patrimoniu de aproximativ 50 000 dolari (100 de salarii minime brute). Romanian American Foundation, unul dintre principalii parteneri în dezvoltarea de fundații comunitare în România, ne oferea la acel moment jumătate din suma necesară patrimoniului de înființare, dacă reușeam să strângem și noi jumătate. A urmat o perioadă plină de momente de tip AHA! față de comunitatea locala caci am trecut prin procese de studiere a comunitatii, de inchegare a echipei, de identificare de oameni cu initiativa si potentiali donatori. Am descoperit impreuna cu placuta suprindere ca avem in Buzau mai multe resurse decat ne imaginam: lideri sociali ce desfasoara proiecte de dezvoltare comunitara, buzoieni generosi care investesc in mod recurent in astfel de proiecte, companii care dezvolta programe de responsabiliate sociala si mai ales, o comunitate locala ce isi doreste mai mult, ce isi doreste sa apartina locului si sa fie mandra de Buzau.

Am descoperit in cadrului grupului de initiativa oameni care au trait in capitala ori in strainatate si au ales sa se intoarca in Buzau pentru a dezvolta afaceri cu impact social.

In noiembrie 2019, dupa multe luni de actiuni birocratice, Fundatia Comunitara Buzau s-a infiintat in mod oficial. Avem de atunci o echipă formată din membri executivi și consiliu director - oameni cu expertiză în anteprenoriat social și comercial, comunicare, consultanță, producție, marketing, sectorul ONG, învățământ.

Mai jos găsiți lista celor care fac parte la acest moment din echipa Fundației Comunitare Buzău. Dacă vrei să te alături Fundației Comunitare Buzău, contactează-ne!

Echipa

Aurelia Cășaru

Membru fondator, director executiv

Narcisa Dumitru

Membru fondator, comunicator

Dana Andrei

Membru fondator, președinte consiliu director

Lavinia Iordache

Membru consiliu director

Andreea Simion

Membru fondator, membru consiliu director

Marina Neagu

Membru fondator, membru consiliu director

Thorsten Kirschner

Membru consiliu director

Membri fondatori

Andrei Daniela-Carmen, Cășaru Aurelia, Dumitru Narcisa-Iuliana, Geabot Irina-Ana, Ichim Claudia Gabriela, Neagu Marina Ramona, Teșcan Andrei.

Termeni și condiții, link-uri utile

Sediu: Str. Victoriei nr. 9, Buzău, Jud Buzău

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia