ÎMPREUNĂ 
PROTEJĂM
BUZĂUL

O CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI ORGANIZATĂ DE FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU ÎN PARTENERIAT CU CRUCEA ROȘIE - FILIALA BUZĂU

DONEAZĂ: RO83RNCB0096165771330003

România se află în stare de urgență națională din cauza pandemiei cu noul coronavirus Covid-19. Acesta este un virus care se răspândește extrem de rapid iar Buzăul se află pe harta județelor infectate. Acum este momentul să luăm măsuri de prevenție în ceea ce privește echiparea Spitalului Județean de Urgențe, a medicilor de familie din județ, a centrelor DGASPC.

Împreună protejăm Buzăul! 

CARE SUNT NEVOILE REALE ACUM

Este momentul să ne gândim la cei mai vulnerabili dintre noi, cei mai expuși la pandemia COVID-19. Primii dintre ei sunt cadrele medicale ce intră zi de zi în contact cu pacienții, le oferă primul ajutor, îi vizitează acasă, în stadiul de izolare. În acest moment, este nevoie să ne unim și să le oferim posibilitatea acum acelor oameni să își facă meseria în siguranță, pentru a putea ajuta cât mai mulți buzoieni. 

Aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău: videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilator unica folosinta, circuite aspiratii cu circuit inchis 72H, kit-uri high hlow.

 

 

Echipament de protecție și dezinfectanți pentru Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, medicii de familie din județul Buzău si DGASPC: combinezoane, manusi protectie, masti chirurgicale, masti FPP3, ochelari protectie, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate unica folosinta, Biclosol tablete dezinfectante, Dezinfectant Aniosgel 85 NPC 1l.

Informații, consultanță, contacte referitoare la achiziția de echipamente medicale, în contextul unui stoc redus.

alimente de bază și produse de igienă corporală și a casei pentru persoane afectate de pandemie (izolate, rămase fără loc de muncă, bătrâni fără ajutor etc.)

CUM POȚI DONA

Donații prin transfer bancar

Fundația Comunitară Buzău

CIF: 41937262
Cont: RO83RNCB0096165771330003 deschis la BCR Buzău

BIC: RNCBROBU

Contul este special deschis pentru această cauză.

Donează 2 Euro prin SMS LA 8837 cu textul: BUZAU

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Sponsorizări persoane juridice

Descarcă un contract de sponsorizare

CU CARDUL BANCAR

Simplu, rapid, în siguranță

DONAȚII ÎN NATURĂ

Dacă vrei să donezi produse alimentare, produse de igienă, echipamente medicale contactează-ne pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Telefon: 0750 720 049

TOTAL DONAȚII: 262 598 lei

cifre actualizate în 29 aprilie 2020

38 791 RON

donații cu card Și prin transfer bancar de la 176 persoane fizice

Sume între 10 și 2000 lei/persoană

839 EURO

donații cu prin SMS

Trimite și tu textul BUZAU prin sms la numărul 8837!

36 000 Euro

finanțare pentru 2 ventilatoare mecanice de la BRD Groupe Societe Generale, prin #FondulDeUrgenta gestionat de Asociația Pentru Relații Comunitare

28 250 RON

donații de la companii și asociații

ASOCIATIA HOMO NOSCE TE IPSUM - 8000 lei
MGM Electrica 2006 SRL - 1000 lei
Ideon Interactive APPS SRL - 150 lei
Vest Sped SRL - 2500 lei
DADA COMAPEL SRL - 2000 lei
Agro Bicost SRL - 4000 lei
CU VANA SRL D - 600 lei
CLUB TRIUMFATORII CISCLAU - 1000 lei
Dobre Im Adrian PFA - 1000 lei
Alfasigma Romania SRL - 5000 lei
Universal Le Big - 3000 lei

 

3 500 Euro

Finanțare de la Fondul de urgență pentru persoanele și comunitățile vulnerabile afectate de criza COVID-19, pus la cale de ING Romania și Fundația Comunitară București. Suma merge către partenerii noștri Asociatia "Atelierul de Bine" care achiziționează produse de igienă și sanitare, alimente de bază pentru persoanele în vârstă, cele din comunități defavorizate și vulnerabile sau familii aflate în izolare.
 

Donații în natură

 • Somaco: echipamente de protecție în valoare de 5000 Euro + TVA, pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău
 • 2000 doze de băuturi răcoritoare pentru buzoienii din medii defavorizate
 • Autonom: o mașină pentru 2 luni pentru mobilitatea Fundației Comunitare Buzău
 • Aty Popescu și Atelierul de Dulce: prăjituri, torturi, cozonaci pentru copii din Centru de Urgență DGASPC Buzău
 • Corina Junghetu si Oana Gavrila: 100 de metri bumbac pentru confecționarea de măști de protecție
 • Ramona Cojocaru: a confecționat gratuit 200 măști de protecție
Donații

În spatele oricărei companii există oameni. Echipa Autonom a decis să dea tot ce are mai bun pentru cei din jurul nostru și pentru binele comun. Prin urmare, Autonom a pus la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 2 luni cu posibilitatea de prelungire), o mașină din flota sa din Buzău, pentru că Fundația Comunitară Buzău are nevoie de mobilitate în misiunea sa.

Crucea rosie

Perioada grea prin care trecem cu toții ne izolează unul de altul. În același timp, este necesar să fim mai uniți ca nicicând, spre binele nostru. Acum este momentul să fim solidari și să oprim împreună extinderea virusului COVID-19 în Buzău.

Fundația Comunitară Buzău și-a rearanjat prioritățile, iar în acest moment cea mai importantă este colaborarea cu comunitatea și organizațiile locale pentru a susține cadrele medicale buzoiene. Ne unim forțele cu Crucea Roșie - Filiala Buzău și chemăm alături de noi companiile locale și autoritățile în vederea identificării celor mai bune soluții, în contextul dat. Fundația Comunitară Buzău și Crucea Roșie fac apel la buzoieni și companiile locale să doneze prin transfer bancar, astfel încât, cu ajutorul partenerilor noștri și al rețelei dezvoltate în timp, să putem aproviziona medicii din Buzău cu: videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilator unica folosinta, circuite aspiratii cu circuit inchis 72H, kit-uri high hlow, combinezoane, manusi protectie, masti chirurgicale, masti FPP3, ochelari protectie, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate unica folosinta, Biclosol tablete dezinfectante, Dezinfectant Aniosgel 85 NPC 1l. Listele cu materialele necesare sunt puse la dispoziție de către instituțiile și organizațiile cu care colaborăm.

Eforturile noastre, ale tuturor buzoienilor, sunt necesare acum, pentru această situație urgentă. Este extrem de important să dotăm personalul medical cu echipament de protecție. De asemenea, avem mereu în calcul să investim donațiile în soluții cu impact cât mai mare, pe termen cât mai lung, așa că vom aloca sume importante pentru aparatura medicală necesară Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Toate aceste eforturi sunt pentru toți buzoienii care pot ajunge în situația de a avea nevoie de servicii medicale în următoarea perioadă, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Fundația Comunitară Buzău

PARTENERI

Fundația Comunitară Buzău își unește forțele cu Filiala Buzău - Crucea Roșie, în cadrul campaniei "Împreună protejăm Buzăul". Filiala Buzău - Crucea Roșie se ocupă în cadrul acestei acțiuni de donarea de echipamente de protecție și distribuirea lor prin intermediul rețelei de voluntari. Fundația Comunitară Buzău se ocupă de strângerea de fonduri pentru achiziția de aparatură medicală și suplimentarea echipamentelor de protecție și dezinfectanți.

În cadrul acestei campanii, susținem Asociatia "Atelierul de Bine" cu fonduri pentru a achiziționa produse de igienă și sanitare, alimente de bază pentru persoanele în vârstă, cele din comunități defavorizate și vulnerabile sau familii aflate în izolare. În plus, direcționăm către aceștia și donații în natură ce pot acoperi nevoile beneficiarilor asociației.
 
 
Crucea rosie

Donează și tu! Împreună protejăm Buzăul!

Informații utile

 • Produsele necesare vor fi achiziționate de către Fundația Comunitară Buzău și donate apoi beneficiarilor.
 • Beneficiarii nu primesc donații în bani din partea Fundației Comunitare Buzău ci doar produse (aparatură medicală, echipamente de protecție, dezinfectanți)
 • Ținem legătura cu beneficiarii și actualizăm lista celor necesare.
 • În urma achizițiilor, putem pune la dispoziție, în mod public toate documentele financiare corespunzătoare tranzacțiilor.
 • Echipa Fundației Comunitare Buzău lucrează în mod voluntar și alocă resurse în mod gratuit pentru campania "Împreună protejăm Buzăul"
 • Fondurile colectate în cadrul acestei campanii vor merge 100% către achiziția de materiale necesare beneficiarilor.
 • Poți susține activitatea Fundației Comunitare Buzău, accesând acest link.
 • În această perioadă, echipa Fundației Comunitare Buzău lucrează de acasă, dar ne puteți contacta pe numărul 0750 720 049 sau email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. După ce depășim această perioadă de urgență, ne vedem cu drag și la sediul nostru din Str. Plevnei 36, Buzău.
 • În acest moment există o problemă cu stocurile de echipamente și aparatură medicală dar cu ajutorul partenerilor noștri de la Crucea Roșie, Asociația pentru Relații Comunitare și rețeaua de Fundații Comunitare din România, avem acces la furnizori de încredere.

RAPORT DONAȚII

500 halate protecție

26 martie 2020

Spitalul Județean de Urgență Buzău

2000 mănuși chirurgicale

30 martie 2020

Patronatul Medicilor de Familie Buzău

1500 mănuși chirurgicale

30 martie 2020

Centrul de urgență DGASPC Buzău

300 mănuși chirurgicale, 25 măști chirurgicale, 3 viziere

3 aprilie 2020

3 medici de familie din Pătârlagele

12 viziere

3 aprilie 2020

Policlinica Nicolae Titulescu, Dispensar TBC

3000 mănuși chirurgicale, 100 măști chirurgicale, 25 viziere

3 aprilie 2020

Spitalul de Boli Cronice Smeeni

7 termometre cu infraroșu

9 aprilie 2020

Spitalul Județean de Urgență Buzău

2 monitoare de funcții vitale, 7 termometre cu infraroșu

9 aprilie 2020

Spitalul Municipal Ramnicul Sărat

700 măști de pânză, 100 măști chirurgicale, 2 termometre infrared, 10 viziere

9 aprilie 2020
DGASPC Buzău:
Centrul de asistență medico-sociala Pogoanele
Complexul de servicii Comunitare nr. 5 Beceni
Complexul de servicii Comunitare nr. 2, mun Buzau
Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie – Rm. Sărat

1000 măști protecție și 30 viziere

15 aprilie 2020

Patronatul Medicilor de Familie Buzău

3 injectomate, 200 viziere

16 aprilie 2020

Spitalul Municipal Ramnicul Sarat

300 mănuști, 150 măști, 10 viziere

17 aprilie 2020

Centru Permanență Vernești

210 viziere

21 aprilie 2020

Colegiul Medicilor Buzau

1 ventilator de urgență și transport cu 1 cilindru de oxigen cu reductor de presiune.

30 aprilie 2020

Spitalul Municipal Ramnicul Sărat

45 viziere

21 aprilie 2020

Politia Comunitara Buzau

200 de mănuși, 150 măști chirurgicale, 20 măști KN95, 10 ochelari de protecție, 10 halate de protecție

19 mai 2020

Centrul de permanență Vintilă Vodă

1550 măști chirurgicale, 340 de măști KN95, 160 de ochelari de protecție

19 mai 2020

Spitalul Municipal Ramnicul Sărat

raport achizitii

PARTENERI MEDIA

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Plevnei 36, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia