Fundația Comunitară Buzău este un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale.

Fundația Comunitară Buzău este un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale.

Prin activitățile și proiectele pe care le sprijină, Fundația Comunitară Buzău dezvoltă spiritul filantropic, susține inițiative curajoase și lideri locali. Liderii locali sunt oamenii-cheie care generează soluții la problemele comunității sau pentru a valorifica potențialul comunităților din care provin.

Fondul de burse „Împlinim visuri”

DOMENIU: EDUCAȚIE
Burse pentru susținerea copiilor cu posibilități materiale reduse să-și continue educația.

Centrul Educație de Senzație

DOMENIU: EDUCAȚIE
Cel mai modern punct de vizitare și spațiu educațional de mediu, realizat renovând o clădire istorică în com. Mânzălești, în cadrul zonei Geoparcului Ținutul Buzăului.

Caravana medicală dedicată sănătății femeii.

DOMENIU: SĂNĂTATE
Caravană medicală dedicată sănătății femeii, constând în analize și consultatii de prevenție a cancerului la sân și de col uterin, curs de alaptare si puericultura, educație și informare. Grupul tinta sunt femei din medii defavorizate.

Proiectele Cercul de Donatori Buzău în București – Mai 2019

Proiectele Cercul de Donatori Buzău în București – Mai 2019

(În ordine alfabetică)

DocRoads

OBIECTIVE

  • Realizarea a 5 proiecte de film documentar cu potențial international, în județul Buzău
  • Punerea bazelor unui proiect anual de Atelier de Film Documentar DOCROADS în România, la Buzău și dezvoltarea potențialului cultural al orașului și județului
  • Organizarea unei echipe, dintre participanții la prima ediție a DOCROADS pentru proiectul de film documentar ”Înconjurul lumii în opinci” (titlu în lucru) – un film ce va spune povestea lui Dumitru Dan, primul globetrotter român care, la începutul secolului trecut, fiind student la Paris la Facultatea degeografie, a făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând 100.000 de kilometri in 6 ani, în costum popular şi opinci reuşind să fie deopotrivă şi ambasador al culturii româneşti în străinătate. Filmul va fi o coproducție România-Grecia-Germania, iar 5 dintre participanții la prima ediție a DOCROADS România vor fi selectați pentru a face parte din echipa de producție.

Tandemo

OBIECTIVE
  • Construirea unei platforme care să intermedieze întâlniri/intervenții video (prin skype) în școli între elevi și invitați cu idei și resurse valoroase din afară spațiului școlar.
  • Coagularea în anul școlar 2019-2020 a unei comunități de profesori în Buzău care să utilizeze instrumente dinamice și moderne pentru o mai bună educație în școlile lor
  • Obiectiv pe termen lung (după proiectul pilot)Generarea unui instrument care să contribuie (alături de Teleskop) la un proces consistent și ușor de utilizat de către profesori, de măsurare a transformărilor din școli.

UN Universal Language

OBIECTIVE
  • Conștientizarea populației în legătură cu riscurile cauzate de un dezastru natural / producerea unui seism și importanța câinilor de căutare și salvare pentru a micșora considerabil procentul victimelor
  • Educarea cetățenilor în lucrul cu câinii atât din punct de vedere profesional cât și personal
  • Realizarea de 3 ateliere practice de educare canină și acordarea primului ajutor pentru tineri și adulți

Cină pe întuneric pentru dezvoltarea aplicației AutoBuz

Cină pe întuneric pentru dezvoltarea aplicației AutoBuz

Am cunoscut trei oameni minunați, care vor să pună umărul la construcția unei comunități mai bune în Buzău.

Pentru ei asta înseamnă și accesibilitate și inclusivitate, dar nu așteaptă că lucrurile să SE SCHIMBE, ci încep să LE SCHIMBE chiar ei. Sunt nevăzători.

Ștefan este programator și dorește să creeze AutoBuz, o aplicație pe telefon pentru buzoieni, care să ofere în timp real informațiile disponibile despre rutele autobuzelor și timpul de așteptare. Pentru că atunci când îți lipsește văzul, transportul public în Buzău e o provocare.

Aplicația mobilă va fi utilă tuturor buzoienilor și mai ales nevăzătorilor. Îi admirăm inițiativa și o susținem. Implică-te și tu!

Proiecte selectate Cercul de Donatori Buzău – Dec 2019

Proiecte selectate Cercul de Donatori Buzău – Dec 2019

(În ordine alfabetică)

ART 3,14

OBIECTIVE
  • realizarea de ateliere de teatru/film și public speaking pentru elevii/profesorii din Hasdeu și din alte școli ale comunității buzoiene;
  • participarea la festivalurile naționale de teatru pentru liceeni și studenți: RELIEF, Festivalul Național ”Florian Pittiș”, Serile Teatrului Studențesc, Ideo Ideis etc.
  • participarea la festivalurile naționale de film pentru liceeni: Boovie, Filmmic, etc.
  • consolidarea parteneriatului de public speaking cu cele, două școli din Focșani – Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” – și, ulterior, organizarea unui concurs regional de public speaking;

Caravana cu moașe

OBIECTIVE
  • creşterea nivelului de cunoştinţe despre aparatul reproducător, etapele sarcină, naştere, lehuzie şi dobândirea de informaţii veridice privind practica anticoncepţională şi alăptarea;
  • menţinerea şi promovarea unui status fizic şi psiho-emoţional la cote ideale pe parcursul etapelor vizate precum şi formarea şi dezvoltarea unor deprinderi de bază privind igiena generală şi intimă cu scopul prevenirii BTS ;
  • conştientizarea riscurilor şi a posibilelor devieri de la normalitate, învăţarea atitudinilor corecte şi pregătirea adecvată pentru statutul de viitori părinţi.

Salvaţi Bâsca Mare

OBIECTIVE
  • Obținerea de suport pentru salvarea râului Bâsca Mare
  • Creșterea unui ONG local care să protejeze, promoveze și dezvolte comunitatea locală;
  • Conștientizarea comunității locale asupra importanței de implicare în protejarea naturii;
  • Creșterea randamentului turistic prin introducerea răului Bașca Mare în circuitul turistic de aventură.