A 18-a fundație comunitară din România

Fundația Comunitară Buzău

Împreună pentru comunitatea buzoiană

Ce este Fundația Comunitară Buzău?

Fundația comunitară Buzău este o organizație non-profit, un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale.

Rolul nostru este să susținem ONG-urile și inițiativele civice din județul Buzău, să stimulăm implicarea civică și să coagulăm resursele de tot felul existente la nivelul județului pentru a construi împreună un Buzău mai bun. De asemenea, Fundația Comunitară Buzău oferă consiliere filantropică buzoienilor și companiilor din Buzău pentru a asigura un impact pozitiv real în societatea locală.

Ne îndeplinim acest rol prin:

 • cercetarea continuă a comunității, realizarea unui tablou cât mai detaliat al situației prezente, identificarea nevoilor și problemelor din comunitate
 • identificarea resurselor materiale și umane din comunitate care pot contribui la schimbarea dorită: companii sau persoane fizice care pot dona timp, experiență, bani, produse, mentorat, spații de desfășurare pentru diverse activități, etc
 • construirea unei strategii macro pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea sustenabilă a județului, pornind de jos în sus, de la puterea individuală și implicarea fiecărui buzoian;
 • consultarea cu cât mai mulți specialiști din domenii cât mai variate pentru o perspectiva clară și realistă în construirea și adaptarea acestei strategii
 • identificarea punctelor cheie în care se poate iniția cât mai eficace o schimbare;
 • finanțarea și consilierea inițiativelor locale care abordează și oferă soluții nevoilor din comunitate;
 • activarea a cât mai multor persoane care să contribuie, așa încât să depună fiecare un efort minim cu rezultate maxime;
 • activarea, susținerea și promovarea ong-urilor locale care au o activitate congruentă cu strategia de dezvoltare
 • menținerea unui dialog permanent și constructiv între oameni, companii, societatea civilă și instituțiile publice
 • strângerea de fonduri. Comunicarea transparentă și directă a destinației și utilizării fondurilor strânse
 • garantarea corectitudinii și transparenței activității ong-urilor finanțate din donațiile strânse de către FCBZ

Fundația Comunitară Buzău nu derulează în mod operațional proiecte, ci stimulează, mediază, susține, conectează, promovează, finanțează și consiliază grupuri de inițiativă și organizații non-profit pentru a desfășura cât mai eficient și profesionist o activitate transparentă cu impact cât mai mare în comunitate.

Parteneri strategici

Fundația Româno-Americană

RAF investește în dezvoltarea capacității fundațiilor comunitare pentru a deveni centre active ale filantropiei locale și consolidarea unei rețele naționale.

Asociația pentru Relații Comunitare

ARC România oferă expertiză fundațiilor comunitare astfel încât acestea să producă un impact cât mai mare și de mai lungă durată în comunitățile locale.

Federația Fundațiilor Comunitare

F.F.C.R. reprezintă și susține fundațiile membre, asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților.

Misiunea Fundației Comunitare Buzău

Conectăm

Dezvoltăm

Investim

Construim încredere

Valorile Fundației Comunitare Buzău

Colaborare

Diversitate

Respect

Apartenență

Recunostință

Responsabilitate

Spirit de inițiativă

Transparență

SUSȚINE FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU

A face bine într-un mod strategic și constant e un job în sine pentru membrii echipei FCBZ. Sunt campanii de organizat, donații de strâns, întâlniri de stabilit, relații de creat, ONG-uri de susținut și consiliat, proiecte de monitorizat, rezultate de raportat, legături de menținut, soluții de găsit, lucruri noi de învățat. De asemenea, pentru proiectele pe care le desfășurăm avem costuri administrative: internet, birotică, chirie sediu, utilități etc. Deci orice donație pentru FCBZ ne ajută implicit să ne concentrăm mai bine pe proiecte și să ne facem munca mai cu spor pentru că diminuează stresul zilei de mâine.

Beneficiar: FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001, BANCA: BCR
Detalii transfer: FCBZ

Cum poți construi cu noi?

VREI SĂ DONEZI

ȘI NU ȘTII EXACT UNDE?

Donând Fundației Comunitare Buzău te asiguri că banii tăi vor merge într-un mod transparent înspre programe relevante, care răspund nevoilor locale actuale. 

ȘTII O PROBLEMĂ

ÎN COMUNITATEA TA?

Suntem permanent interesați să cunoaștem problemele și nevoile comunității din județul nostru, ca să putem găsi soluțiile potrivite. 

AI O SOLUȚIE

pentru COMUNITATEA TA?

Dacă ai un proiect, un plan, o soluție pentru Buzău, aici e locul potrivit să aplici pentru finanțare de la Fundația Comunitară.

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Str. Victoriei nr. 9, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia