Deocamdata

Grupul de initiativa

Intre mai si iulie 2019 dorim sa infiintam legal Fundatia Comunitara Buzau. Pana atunci, suntem Grupul de Initiativa, si functionam sub egida ARC.

Misiunea Fundației Comunitare Buzău

Conectăm

Dezvoltăm

Investim

Construim încredere

Valorile Fundației Comunitare Buzău

Colaborare

Diversitate

Respect

Apartenență

Recunostință

Responsabilitate

Spirit de inițiativă

Transparență

Cum se înființează o fundație comunitară?

Dezvoltarea de la 0 a unei fundații comunitare necesită o echipă, patrimoniu inițial și o viziune strategică privind domeniile de acțiune țintite. Am început în iarna lui 2018 cu un sâmbure de echipă care a crescut gradual (vezi pagina dedicată grupului de inițiativă). Am avut niște prime întâlniri de discuție privind cauzele pe care le va susține fundația comunitară și urmează un proces de elaborare a strategiei fundației.

În paralel ne mobilizăm pentru a strânge patrimoniul inițial de 190.000 lei necesar, conform legii, pentru înființarea fundației. Grupul de inițiativă din județul Buzău a fost selectat, alături de grupuri similare din Caraș Severin, Suceava, Vâlcea și Maramureș, într-un program de sprijin pentru înființarea de noi fundații oferit de Asociația pentru Relații Comunitare. Prin acest program, grupul de inițiativă va primi sprijin logistic, consultanță și jumătate din fondurile necesare înființării fundației. Restul fondurilor vor fi strânse prin acțiuni de strângere de fonduri de la persoane fizice și companii, până în mai-iulie 2019.

Mulțumim tuturor celor care, prin sprijinul oferit, vor contribui astfel la constituirea Fundației Comunitare Buzău!

Vă așteptăm să construim împreună un Buzău mai prietenos, mai deschis, mai curat, mai implicat, mai educat, mai creativ și mai prosper.

Fundația Comunitară Buzău pe