Prima editie a Cercului de Donatori Buzău va avea loc pe 29 mai 2019 la București.

Participarea este gratuită completând
Cercul de Donatori este un tip de eveniment ce presupune finanțarea unor proiecte propuse de oameni din județul Buzău. În Anglia i-am spune crowdfunding cu o notă caritabila. Cercul de Donatori Buzău este un proiect pus la cale de G.I. Fundația Comunitară Buzău și de o echipă formată din localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia. Acest mecanism de strângere de fonduri face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network.

Crowdfunding cu o notă caritabila. El aduce la un loc 2 componente.

Proiecte ce-și propun să producă o schimbare cu impact în societate.

Oameni care susțin financiar proiectele în care cred.

Cercul de Donatori este pus la cale un nucleu de oameni implicați activ în viața comunității și de G.I. Fundatia Comunitara Buzau, care descoperă idei și proiecte în comunitate, le aduc împreună, le jurizează și aleg trei proiecte câștigătoare să participe la evenimentul de strângere de fonduri din 29 Mai 2019, în București. În cadrul acestui eveniment, proiectele participante vor strânge donații sau resurse de la participanți și susținători.

Un cerc de donatori presupune ca un grup de oameni implicați în viața cetății se adună laolaltă, se sfătuiesc, se pun la cale și încep să scotocească prin comunitate. Ei dau sfară în țară că sunt în căutarea de proiecte și inițiative cu impact mare de a articula comunitatea, de a aduce schimbări pe termen lung sau chiar pentru toată viața. Fie că vorbim despre educație, artă, cultură, implicare civică, dezvoltare comunitară, spiritul vecinătății, TOTUL ESTE POSIBIL.

Urmează o perioadă de înscriere a proiectelor, apoi un juriu independent selectează 3 proiecte cu impact ce urmează să-și caute finanțarea în cadrul evenimentului Cercul de Donatori.

Calendarul evenimentului

• 15 aprilie - 5 mai  inscrierea proiectelor
  • 6  mai - 7 mai jurizarea proiectelor
  • 8 mai anuntarea proiectelor selectate
  • 10-28 mai pregatirea discursurilor și a prezentărilor
  • 29 mai Cercul de Donatori Buzău

Cum se desfășoară evenimentul?

Fiecare reprezentant al proiectelor selectate are la dispoziție 6 minute pentru a-și prezenta ideile, urmând apoi 6 minute de întrebări din partea publicului, 100-120 de oameni dornici să contribuie.

Licitația propriu-zisă începe cu invitarea pe scenă a ambasadorilor fiecărui proiect pentru a povesti de ce susțin aceste cauze, tot ei fiind primii donatori, urmați apoi de publicul din sală.

În plus, evenimentul va fi transmis și live, astfel, cei ce urmăresc de la distanță pot face donații online.

Înscrie proiectul tău pentru Buzău până pe 5 mai 2019!

zile
ore
minute
secunde

Criterii de jurizare

Criterii eliminatorii:

• Formularul de aplicație este completat integral iar actele solicitate de la proiectele castigatoare vor fi trimise în timp util (raport activitate anul precedent, recipisa bilanțului, copie CIF, copie extras de cont, CV responsabil proiect)
  • Activitățile propuse se încadrează în perioada de 6 luni de la dată primirii finanțării
  • Pregătirea de către proiectele selectate a unei prezentări de 6 minute care va fi susținută în cadrul evenimentului de finanțare
  • Bugetul solicitat recomandat este de 10000 lei

Viziune şi capacitate

• Există o nevoie reală în comunitate, iar proiectul produce impact real în comunitate
  • Activitățile propuse și rezultatele așteptatesunt expuse clar?

Impact şi sustenabilitate

• După realizarea activităților, se poate face dovada rezultatelor?
  • Este sau poate deveni un proiect pe termen lung?
  • Cât de riscant este că acest proiect să nu fie realizat?
  • Ce schimbare în comunitate va genera?
  • Poate deveni un model de bună practică?

Finanţare şi parteneriate

• Care este contribuţia beneficiarului finanţării, dacă aceasta există?
  • Care este numărul de beneficiari ai proiectului raportat la costul investiţiei?
  • Organizaţia/ Grupul de iniţiativă are un istoric financiar şi de activitate care o/îl recomandă?

Organizatorii Cercului de Donatori

Suntem un grup de oameni din Buzau care crede că adevărata schimbare în comunitatea în care trăim vine din implicarea responsabilă a fiecăruia și în același timp împreună. Ne-am adunat la un loc pentru a căuta inițiative locale, pentru a analiza, cântări, sfătui, alege cele mai bune proiecte, dar și pentru a duce vestea mai departe că lucrurile bune se întâmplă acum. Suntem mesageri ai schimbării și vrem că creăm o comunitate puternica a cercurilor de donatori, o rețea bazată pe prietenie și valori comune.

Aura Casaru

provine din Bisoca unde a fondat Asociația Zestrea Bisoceană și coordonează școala de meșteșuguri si întreprinderea socială Artă și Tradiții Bisocene.

Narcisa Dumitru

Narcisa este gălățeancă, a lucrat 12 ani în comunicare în turism în București iar în 2017 s-a mutat împreună cu familia în județul Buzău. Narcisa scrie despre călătorii pe TravelGirls.ro

Andreea Simion

cu rădăcini moldovenești și ani de voluntariat la activ, locuiește de aproape 2 ani în Buzău și contribuie la dezvoltarea întreprinderii locale Fabrica de Vopseluri Buzău.

Marina Neagu

provine din Vadu Pașii, jud. Buzău, dar locuiește acum în București. Lucrează în domeniul dezvoltării și regenerării urbane, fiind membru fondator al MKBT: Make Better.

Dana Andrei

este psihoterapeut și fondator al Asociației Româno - Canadiane Sf. Anton dedicată copiilor talentați în artă și patrimoniului cultural istoric local.

Irina Geabot

Coordonat de:
    Cu sprijinul:
    • ARC Romania

Va așteptăm să construim împreună un Buzău mai prietenos, mai deschis, mai curat, mai implicat, mai educat, mai creativ și mai prosper.

Fundația Comunitară Buzău pe