Lada cu Zestre

Cumperi un cadou de Crăciun și pui umărul la scăderea numărului de mame minore din Buzău!

Lada cu Zestre este o campanie de strângere de fonduri la ediția a 2-a și prima acțiune din cadrul Fondului de Sănătate al Fundației Comunitare Buzău. Campania se va desfășura în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2020 sub forma unui magazin online cu cadouri de Crăciun din Buzău. Produsele sunt donate de către producători, artiști, antreprenori buzoieni, pot fi cumpărate de oricine își dorește să susțină Caravana cu Medici din comuna Brăești. Caravana va oferi astfel în mod gratuit consultații, analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere și educare privind contracepția și planning-ul familial pentru fete și femei din comună.

De ce

Identificăm și promovăm artiști, producători, afaceri și servicii din Buzău, ilustrând talentul și eforturile acestora într-o vitrină online (o ladă cu zestre virtuală) cu vânzare.

Strângem fonduri pentru o campanie anuală dedicată sănătății femeii (Caravana cu Medici), constând în analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere și educare privind contracepția și planning-ul familial.

Cum funcționează:

În perioada septembrie - noiembrie 2020, identificăm și contactăm producători, artiști, creatori, antreprenori buzoieni, pe care îi invităm să facă parte din această galerie, propunând produse create ori comercializate de ei. Produsele sunt donate, urmând să fie scoase la vânzare într-un magazin online caritabil. Magazinul online se lansează pe 15 noiembrie iar produsele și serviciile listate pot fi achiziționate până pe 15 decembrie 2020.

Fondurile strânse vor merge către Fondul de Sănătate construit de Fundația Comunitară Buzău și în particular către o campanie anuală dedicată sănătății femeii (Caravana cu Medici), constând în analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere și educare privind contracepția și planningul familial. În urma primei ediții a campaniei Lada Cu Zestre, Fundația Comunitară Buzău a finanțat în 2019 Caravana Femeii la Pătârlagele unde 100 de femei din Pătârlagele și satele din apropiere au beneficiat de servicii medicale precum consult oncologic și ginecologic, ecografie mamară, recoltarea examenului Babeș-Papanicolau și consult oftalmologic.

Primul loc de desfășurare a campaniei de educație, screening și consiliere va fi comuna Brăești, locul cu numărul cel mai mare de mame minore din Buzău, unde asistenții sociali au solicitat acest sprijin.

Ne propunem să organizăm acest program cu recurență, consolidând în timp o rețea extinsă de producători și antreprenori de sprijin, pe de o parte, și pe de altă parte o rețea de doctori, asistente, organizații și grupuri de inițiativă care să își dezvolte și aprofundeze practica în domeniul sănătății femeii și educației sanitare.

Despre Fondul de Sănătate

Fondul de Sănătate Comunitară este un instrument lansat de Fundația Comunitară Buzău cu scopul de a sprijini și finanța inițiative locale ce desfășoară acțiuni de prevenție, intervenție și colaborare în domeniul sănătății, în județul Buzău, cu scopul de a scădea numărul de mame minore din județul Buzău. Județul Buzău este nr.1 în România de 15 ani la numărul de mame minore. România este pe locul 1 la numărul de mame minore în UE. Fondul de Sănătate construit de Fundația Comunitară Buzău are ca scop să schimbe acest lucru și să atragă atenția acestui subiect la nivel local dar și național.

Termeni și condiții, link-uri utile

Sediu: Plevnei 36, Buzău, Jud Buzău

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia