• Mulțumim Norma Fine Wines & Dining!

  • Ospătarii nevăzători, cartografiind spațiul înainte de cină

  • Cina este pregătită!

  • Ghidați în întuneric

  • Autoritățile promit grupului de inițiativă facilitarea dezvoltării aplicației AutoBuz

  • După cină, impresii, discuții, interviuri

Inventat în 1999 de un călugăr din Elveția, conceptul de Cină pe Întuneric este o ocazie unică de a experimenta, măcar pentru câteva ceasuri, viața unui nevăzător. În plus, această experiență îți activează simțurile, îți oferă o altă perspectivă asupra mâncărurilor degustate și îți ascute auzul, capacitatea de concentrare și de empatie. Pentru prima dată în Buzău, acest tip de experiență este pus la cale de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu un nou Grup de Inițiativă și cu sprijinul NORMA Fine Wines & Dining.

La o cină simplă poți să "vezi" pentru o oră și jumătate cum este lumea când o trăiești doar prin sunete, arome, gusturi și atingere. Am descoperit împreună cât de bogate pot fi simțurile noastre în întuneric și cât de mult ne bazăm pe văz, fără să ne mai dăm seama. Am fost parte, cu această ocazie, dintr-un proiect atât de simplu dar atât de util: aplicația mobilă AutoBuz!

O cină pentru o cauză nobilă

Am cunoscut trei oameni minunați, care vor să pună umărul la construcția unei comunități mai bune în Buzău. Pentru ei asta înseamnă și accesibilitate și inclusivitate, dar nu așteaptă că lucrurile să SE SCHIMBE, ci încep să LE SCHIMBE chiar ei. Sunt nevăzători.

Ștefan este programator și dorește să creeze AutoBuz, o aplicație pe telefon pentru buzoieni, care să ofere în timp real informațiile disponibile despre rutele autobuzelor și timpul de așteptare. Pentru că atunci când îți lipsește văzul, transportul public în Buzău e o provocare.

Aplicația mobilă va fi utilă tuturor buzoienilor și mai ales nevăzătorilor. Îi admirăm inițiativa și o susținem. Implică-te și tu!

Cum arăta ceea ce ați degustat în întuneric

Aperitiv

Felul principal

Desertul

Costuri

Meniul serii a constat într-un aperitiv, un fel principal și un desert, cu variații pentru vegetarieni.

Costurile au fost de 1260 lei. (1100 lei cu meniul si 160 de lei cheltuieli administrative cu organizarea evenimentului).

Donații

Vă anunțăm cu bucurie că Cina pe Întuneric a reușit să colecteze atât banii pentru realizarea aplicației (2000 de lei), cât și să primească sprijinul instituțional necesar! Mulțumim tuturor donatorilor și vă așteptăm alături de noi și pe viitor, cu orice resursă cu care puteți contribui! Împreună putem face lucruri minunate!

Suma totală pe care ați donat-o a fost 3260 lei, din care vom scădea costurile menționate. Vă mulțumim!

Vă mulțumim pentru susținere!

Duminică, 28 iulie 2019 am făcut un pas înainte în comunitate
Mulțumiri NORMA Fine Wines & Dining și tuturor participanților!

Termeni și condiții, link-uri utile

Newsletter FCBZ

Fundația Comunitară Buzău

Sediu: Str. Victoriei nr. 9, Buzău, Jud Buzău
Telefon: 0750 720 049
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR


© Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Buzău.

Plati securizate 3D Secure prin Netopia Mobil Pay. Visa, Mastercard, Netopia